KHK (Alexander Bergström), Vännäs och Tranås (Viggo Andrén) – alla vinnare på onsdagen. FOTO: LEIF HELLERIN, TOMMY SJÖLUND, PIOTR ARVIDSSON

Resultat 8 februari * Veteranen straffhjälte för KHK * Dalens grymma vändning * Vännäs första seger * KRIF vann toppmöte

Åtta matcher i kväll – med häftig streckdramatik i söder och en jumbofinal i norr.

Så gick det i Hockeyettan onsdag 8 februari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om matcherna:

ALLETTAN SÖDRA:

* Oerhört viktig match runt play off-strecket här: Visby Roma-KHK.

KHK – som plockat in en ny målvakt och tagit bort en coach från båset – ledde med både 2–0 och 3–2, men i början av tredje kvitterade Elias Lindström för hemmalaget.

Matchen till overtime och straffar och där visade gammal att han är äldst: Alexander Bergström, 37, satte den sista straffen för KHK och när sen August Hedlund räddade Elias Lindströms försök var det klart  – två viktiga poäng med hem till Blekinge.

Alexander Bergström, KHK. FOTO: LEIF HELLERIN

* Kommer Skövde missa slutspel – igen? Frågan är befogad efter en ny, tung smäll i måstematchen hemma mot Tranås: 0–4.

Tranås, som hämtade sig snabbt efter hemmaförlusten mot Visby, har nu vunnit fyra av de fem senaste och har nu fyra poäng ned till play off-strecket. Avgörandet kom i andra perioden, då TAIF förvandlade 0–0 till 3–0 på 13 minuter.

Noterbart här: stormatch av Viggo Andrén i kasse, som tog 30 av 30 skott.

* Nybro, som innan det här torskat två raka och där Pontus Eltonius fick vakta kassen (igen), var elva sekunder från tre poäng hemma mot Dalen. Då, när klockan stod på 59.49, kvitterade Alex Ek för gästerna. Matchen till straffar och där avgjorde Gustav Salmi-Lilja. Tung seger och vändning av Dalen.

Gustav Salmi-Lilja, Dalen. FOTO: LEIF HELLERIN

VÅRETTAN NORRA:

* Äntligen! Ja, så skrek de nog i Vännäs omklädningsrum efter matchen mot Örnsköldsvik. Jumbon tog första segern i norra vårserien efter att Anton Holmberg (två mål) gjort 4–2 i början av tredje och Filiph Åström spikat igen matchen med 5–2. Nu har Vännäs ”bara” fyra poäng upp till Ö-vik och säker mark? Kan de klara det?

Filiph Åström, Vännäs. FOTO: TOMMY SJÖLUND

VÅRETTAN SÖDRA:

* Vimmerby – utan formstarke Bálint Horváth, 23, som kämpar för en plats i Ungerns VM-trupp – tog en ny seger och stormar vidare mot play off. Men Tyringe gav serieettan en bra match, det var inte förrän i overtime som hemmalagets Hugo Ollila kunde avgöra (4–3) på en straff.

* Otroligt viktig seger också för KRIF, som vann bortamötet mot Borås sedan William Pettersson avgjort efter straffar. Två poäng kunde dock varit tre, Borås kvittering till 3–3 kom med blott 42 sekunder kvar.

* Målrikt och svängigt i Ängevi i Värmland: 4–4 mellan Forshaga och Huddinge efter 60 minuter och overtime och straffar. Där avgjorde Filip Runbjer för gästerna, som just nu är på rätt sida play off-strecket.

* Segeltorp, som förstärkt med poängforwarden Emil Tikka från Tumba, tog en oerhört viktig seger borta mot Köping (3–2 till slut).

Hjältar här: Dennis Wennerholm som gjorde avgörande 3–2 (första målet i ligan!) och målvakten Carl Malmqvist som räddade 34 av 36 skott.

Carl Malmqvist, Segeltorp. FOTO: ERIK KRUSE