Världens bästa Karlssons stannar i Sura

I fredags blev det klart att såväl Adam som Eric Karlsson signerat nya kontrakt och stannar i Surahammars IF även över säsongen 23/24. 

Det är två mycket omtyckta killar som nu gjort klart för ännu en säsong i Surahammar. Supportrarna har under året återkommande skanderat ”Karlssons, Karlssons, världens bästa Karlssons” som en hyllning till de skridskostarka och hårt jobbande mjölbykillarna, och nu får Sura support alltså låta ramsan leva vidare även in i nästa säsong.

Beslutet att stanna i Sura var enligt de båda enkelt.

– Jag har trivts mycket bra i Sura sen dag ett, så att skriva på för ett år till var inget att tveka på. Denna säsong studsade väl pucken inte riktigt med oss, men vi får se till att kommande blir ett lyft, säger Eric Karlsson och namnen Adam håller med.

– Ja absolut. Beslutet att stanna var inte direkt svårt att fatta. Jag trivs väldigt bra i föreningen och gillar verkligen det familjära kring Sura. Det ska bli kul att köra vidare och jag tycker att framtiden ser ljus ut. 

Minst lika nöjd med de nya kontrakten är även sportchefen Jörgen Mähler.

– Det känns jättebra att vi kunnat komma överens så här tidigt med båda killarna om en förlängning här i Sura. Både Eric och Adam är två duktiga och hårt jobbande killar som fungerar lika bra på som utanför isen. Med andra ord två spelare som man gärna vill ha i laget och därför känns det bra att det nu är klart att de stannar.

Jörgen Mähler berättar också att det är ett nyförvärv på väg in i truppen till kommande säsong. En poängstark forward som inte spelat i klubben tidigare. Det är allt vi vet än så länge. Suras första nyförvärv ska bli helt klar och kunna presenteras i våra sociala kanaler på måndag. Spännande!

Text och foto: Mattias forsberg