Crus Rydberg kom med flest gånger i Veckans Lag i Hockeyettan. Till höger: Lindén, Liuksiala, Persson, Karlsson och Eckmyhl. FOTO: PIOTR ARVIDSSON, SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD, HAMPUS GLIVING, LEIF HELLERIN, FLYWOOD STUDIO

Crus Rydberg: ”Ett kvitto på att man gjort nåt bra” * Vinnaren berättar om utnämningen & kvalmissen * De kom med flest gånger i Veckans Lag

Dags att summera Veckans Lag.

Vem kom med flest gånger under säsongen 22/23?

Här är svaret.

– Det är ju kul att bli sedd och ett kvitto på att man gjort nåt bra, säger Victor Crus Rydberg, forward i Kalmar HC.

* FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Bästa klippen * Silly season-nyheter

 

Det har gått några dagar sedan den dramatiska upplösningen i kvalserien, där Kalmar snuvades på en allsvensk plats på målskillnad av värsta rivalen Nybro Vikings.

Victor Crus Rydberg, 28, assisterande kapten och ung trotjänare i Kalmar, är fortfarande besviken.

– Hm, jag ska inte ljuga om det. Det är fortfarande tufft, erkänner han.

* Hur mycket smärtar det? Hur lång tid tar det att komma över?

– Det får ta sin tid. De första dagarna var det ingen idé att öppna sociala medier, men nu känns det väl i alla fall lite bättre. 

Han fortsätter:

– Jag tror och hoppas att vi kan komma stärkta ur detta. Innerst inne kan vi nog, när värsta besvikelsens lagt sig, kunna känna en jäkla stolthet över vad vi presterat. Vi tar kliv år för år och nästa år, så…då ska vi vara ännu bättre. Det kanske   är vår tur då. 

Crus Rydberg har kontrakt över 23/24 och går i höst in på sin sjunde raka säsong i Kalmar HC, som sannolikt kommer få en vass trupp även kommande säsong.

– Man hör att att det är många som vill komma hit. Daniel (Stolt, sportchefen) har ett litet lyxproblem här, säger forwarden.

* Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg undrade i en artikel i Sportbladet om Nybros kommande lagbygge om Vikings har fräckheten att köpa loss dig från kontraktet med Kalmar.

– Det är uteslutet. Jag blir kvar här.

***

Nu till något mer positivt. 

När vi summerar Veckans Lag i Hockeyettan – som ju Mjörnberg tar ut varje måndag – toppar Victor Crus Rydberg ensam på fyra nomineringar.

– Ah, det var kul att höra. Men egentligen är jag inte jättenöjd med min säsong, det har varit för mycket upp och ned och för många dippar.

* Vad betyder det personligen att komma med i Veckans Lag? 

– Äsch, det betyder inte så jättemycket egentligen. Men det är klart att det är kul att blir sedd och ett kvitto på att man gjort nåt bra.

* Men ni spelare följer Veckans Lag?

– Jodå, det händer väl att dom som är med får sig en liten pik på träningen när vi träffas. Här kommer han, ”superstjärnan”, säger Crus Rydberg och skrattar och lägger till:

– Men det är en bra grej ni kör, det bygger ju ligan och intresset runt den.

* Vem tycker DU har varit seriens bäste spelare 23/24?

– Oj, det är svårt. Det är 40 lag med och vi har väl mött typ 20.

Han funderar en stund.

– Ska jag bara se till vårt lag har ju vår kapten ”Basse” (Sebastian Ottosson) varit grym hela säsongen, en riktig ledare och pådrivare. Hampus Karlsson kommer från divison två och har varit fantastiskt bra och blev ju bara bättre och bättre ju längre säsongen gick. Han har verkligen tagit enorma steg.

* Nån annan?

– Jag brukar säga att Dennis Fröland (Troja-Ljungby) är den skickligaste backen i ligan så det får jag står kvar vid.

* Victor Crus Rydberg landade på 28 poäng på 34 seriematcher och fyllde på med 16 poäng på 14 matcher i slutspelet.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Crus Rydberg om hur han kom ur sitt spelmissbruk: ”Våga sök hjälp”

DE KOM MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:

4 gånger:

Victor Crus Rydberg, f, Kalmar

3 gånger:

Filip Persson, b, Halmstad

Jesper Lindén, f, Mariestad

William Eckmyhl, b, Hudiksvall

Hampus Karlsson, f, Kalmar

Juho Liuksiala, f, Nybro

2 gånger:

Adam Thilander, Skövde, Joakim Högberg, Piteå, Konstantin Barulin, Borås, Edvin Hammarlund, Hanviken, Anton Johannesson, HC Dalen, Robin Dahse, Halmstad, Joni Nikko, Borås, Lucas Ekholm, Eskilstuna Linden, Elias Jacobs, Nyköping, Anton Holmberg, Vännäs/Piteå, Carl Wassenius, Väsby, Pontus Englund, Sundsvall, Emil Lindblom, Kalix, Wictor Ragnewall, Troja-Ljungby, Eddie Levin, Vimmerby, Alexander Bjurström, Hudiksvall, Victor Olsson, Väsby, Sebastian Ottosson, Kalmar, Rasmus Sörgardt, Väsby, Eero Savilahti, Nybro

”Inga ursäkter att vi missade en kvalserie” * KHK:s sportchef i intervju * Mindre spelarbudget – tankarna om lagbygget just nu