Jens Berggard blir kvar som tränare i Hammers och jobbar nu på att förlänga med målvakten Jacob Crespin och nyckelcentern Victor Gagic. FOTO: LEIF HELLERIN & SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

Hammers besked – tränaren stannar * Jens Berggard prioriterar spetsspelarna i nya lagbygget: ”Han kan bli vår Joel Lundqvist”

Tränaren klar för en fortsättning. 

Nu ska Jens Berggard fylla på truppen i Halmstad och vet vilka som ska prioriteras.

– Han har hjärtat i klubben och är så pass ung att han kan hålla på tio år till.

* FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Bästa klippen * Silly season-nyheter

 

Redan i mellandagarna kom de första signalerna att Hammers vill förlänga med huvudtränaren Jens Berggard.

De har varit muntligen överens ett tag och jodå, nu är också nya kontraktet påskrivet.

Jens Berggard, 51, fortsätter som huvudtränare i Halmstad.

– Det är alltid viktigt att få klart med tränaren, dels för de befintliga spelarna, dels för de som ska komma hit, säger Niklas Söderström, ordförande och sportsligt ansvarig i Halmstad Hammers till Hallandsposten.

Jens Berggard, som i tio säsonger varit juniortränare i klubben, kom in sent i bilden förra sommaren när när Hammers plötsligt stod utan tränare efter att Fredrik Johansson lämnat för Stjernen i Norge och lyckades föra Halmstad till Allettan.

– Den här gången blev det klart lite tidigare. Det känns bra, man kan förbereda sig på ett helt annat sätt och det har vi redan börjat att göra. Sedan gäller det att sätta en spelartrupp, ha ett spelupplägg och spika träningsmatcherna, säger Jens Berggard.

Nu ska han, tillsammans med Niklas Söderström, bygga upp en ny trupp.

Och han har såklart några önskespelare på sin lista.

– Jacob Crespin och Robin Dahse, det är väl de två och en spelare som Victor Gagic. I Frölunda har de Joel Lundqvist, Gagic kan bli vår Lundqvist. Han har hjärtat i klubben och är så pass ung att han kan hålla på tio år till. Det är viktigt att göra klart med våra Halmstadkillar, säger Berggard till Hallandsposten. 

Gagic, 24, har Halmstad som moderklubb och har aldrig – med undantag av en säsong i Troja-Ljungby – aldrig spelat för någon annan förening. Den här säsongen gjorde centern 22 poäng på 35 seriematcher och blev tvåa i interna poängligan.

Vem som toppade den?

Lagkaptenen Robin Dahse, 30, som landade på 36 poäng på lika många matcher.

Hammer har just nu bara en (!) spelare klar för 23/24: trotjänaren Marcus Borgh, 30, forwarden som gjort över 400 tävlingsmatcher i klubben och i höst går in på säsong nummer 14 i ligan. 

Kaptenen Robin Dahse. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

***

Hammers slog ut Strömsbro i kvartsfinalen i våras, men försvann i tre raka mot Väsby i semifinalen.

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hammers

”Inga ursäkter att vi missade en kvalserie” * KHK:s sportchef i intervju * Mindre spelarbudget – tankarna om lagbygget just nu