Oscar Tellström stannar, Tobias Sandberg återvänder – och snart kan sannolikt BoIS räkna in spetsforwarden Jesper Lindén i truppen också. FOTO: ERIK KRUSE

Poängkungen nästa namn in i drömbygget * Tellström: ”Målet är självklart HockeyAllsvenskan” * Så ser BoIS superlag ut just nu

Mariestad fortsätter sitt drömbygge.

Oscar Tellström, 20, som tog Hockeyettan med storm under 22/23, blir också kvar – med en tydlig målsättning. 

– Jag hade aldrig skrivit på om vi inte gick för seger. Målet är självklart att ta sig upp till HockeyAllsvenskan, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Mariestad ser ut att bli laget att slå kommande säsongen i Hockeyettan.

De har, sedan uttåget i semifinalen mot Piteå i slutet av mars, öst på våldsamt i silly season och dansat in spännande nyförvärv – förra fredagen återvände ju målvaktsbjässen Tobias Sandberg – och förlängt med tunga namn.

Och nu är det alltså också klart att Oscar Tellström, som vann den interna poängligan (52 poäng) före Jesper Lindén (51), blir kvar över 23/24.

Forwarden, som anslöt från Kristianstad förra våren och smällde in, har nu förlängt avtalet.

Han valde BoIS framför andra, lockande anbud.

– Det är klart det kommit in lite förfrågningar från andra klubbar, men jag tror att den bästa miljön för mig att utvecklas i är i BoIS, säger han till Mariestads-Tidningen.

Han är, liksom många andra, imponerad över truppbygget 

– Calle (Johansson, sportchefen) ser ut att ha fått ihop ett kanonlag. Sandberg (Tobias, målvakten som vänt hem) är en grym värvning och de andra nyförvärven kommer från bra säsonger med. Dessutom har han förlängt med många av nyckelspelarna från förra säsongen, det finns absolut förutsättningar för att kunna gå långt med det här laget, säger Oscar Tellström till hemsidan.

Till Mariestads-Tidningen tar han det ett steg längre.

– Jag hade aldrig skrivit på om vi inte gick för seger. Målet är självklart att ta sig upp till HockeyAllsvenskan, säger han.

BoIS har nu 13 forwards på kontrakt och då är ändå inte Jesper Lindén – som är utsedd till klubbens ”supporterspelare” och blir helt klar när insamlingen når 130 000 kronor – inräknad ännu. 

På backsidan finns det två luckor – och de är vikta till två spetsbackar som ännu inte förlängt.

– Vi för en dialog med Tobias Aronsson och Jesper Broeng, men sedan får vi se vart det tar vägen. Utöver dem två jagar vi ingen spelare specifikt, men jag tror att både Tobias och Jesper skulle må bra av att stanna i Bois, säger Carl Johansson till Mariestads-Tidningen.

* Uppdaterad version tisdag 16 maj: Nu har även backen Tobias Aronsson bestämt sig för att stanna i BoIS och har skrivit på för en säsong till. Läs mer här!

Fakta: Mariestad BOIS lagbygge 23/24

Målvakter:

Isac Ohlsson, Tobias Sandberg (ny).

Backar:

Johan Frick, Filip Stenlund, William Sundberg, Simon Svensson, Manne Håkansson, Tobias Aronsson, Andreas Thelander (ny).

Forwards:

Lucas Larsson, Hugo Pettersson, Joel Thulin (ny), Vincent Reimer (ny), Carl-Johan Gustavsson, Andreas Axelsson, Johannes Jämsén (ny), André Astley Rydberg, Anton Blomberg, Herman Lundin, Simon Niska, Ludwig Wistén, Oscar Tellström. 

* Här kommer sannolikt också Jesper Lindén – som rankades som ligans bäste spelare 22/23 på den här listan – att tillkomma. 

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret