Anton Blomberg, Tobias Sandberg, André Astley Rydberg – tre toppnamn i BoIS 23/24. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD & LEIF HELLERIN

Drömvärvning i land – Sandberg återvänder * ”Min högsta dröm är att ta upp BoIS i allsvenskan” * Vilda silly season-våren – 19 spelare klara

Mariestads vilda silly season-vår fortsätter.

Nu har de också landat sin drömvärvning.

Toppmålvakten Tobias Sandberg, 29, är tillbaka.

– Min högsta dröm är att ta upp BoIS i allsvenskan och etablera klubben där, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

De missade kvalserien när de försvann i femte och avgörande matchen mot Piteå i semifinalserien.

Redan där och då växte uppenbarligen en revanschlust fram och klubbens sportchef Calle Johansson har sannerligen jobbat för högtryck sedan uttåget 26 mars.

Han har plockat in en hel drös med spännande spelare (bland annat Vincent Reimer från KRIF, Joel Thulin från Hanviken och Johannes Jämsén från Lindlöven) och förlängt med både grovjobbare (Simon Svensson och Andreas Axelsson) och spets (Anton Blomberg och André Astley Rydberg till exempel) och presenterat poängmaskinen Jesper Lindén som ”supporterspelaren”.

Men det tyngsta namnet kom onekligen på fredagen.

Då blev det – efter att det ryktats om det en längre tid – klart att Tobias Sandberg återvänder efter en säsong i Vita Hästen.

– Den här staden betyder väldigt mycket för mig. Det är här jag mår som allra bäst och det var här jag hittade vem jag är. På något sätt vill jag ge tillbaka till både staden och föreningen. Det väger väldigt tungt, säger han till Mariestads-Tidningen.

Sandberg kom till BoIS 2017 och rankades under fem säsonger som en av ligans bästa målvakter innan han fick en välförtjänt chans i HockeyAllsvenskan, där han startade 23 matcher och hade över 90 i räddningsprocent med Vita Hästen.

Nu är han alltså ”hemma” igen – och det med en klar målbild.

– Min högsta dröm är att ta upp Bois i allsvenskan och etablera klubben där. Det är det enda jag ser fram emot nu, säger han till Mariestads-Tidningen.

Sandberg, som i veckan också blev assisterande klubbchef i BoIS på en heltidstjänst, kommer nu att bilda målvaktspar med Isac Ohlsson och har förstås koll på läget i truppen. 

– Jag har pratat med folk i laget, och vi är överens. Detta måste vara det bästa Boislaget på länge, vi har fått behålla många och dessutom fått in flera riktigt spännande nyförvärv. Det är nog det bästa laget jag spelat i i Mariestad, så jag har stora förhoppningar på laget kommande säsong, säger han till klubbens hemsida. 

Mariestad har nu två målvakter, sex backar och elva forwards på avtal.

På backsidan saknas alltjämt påskrifter från två av fjolårets bästa försvarare – Jesper Broeng, 24, och Tobias Aronsson, 24.

* Hur är statusen där?

– Det förs dialoger med båda, hälsar sportchefen Carl Johansson via ett sms.

***

Uppdaterad version: På lördagskvällen förlängde BoIS också med Ludwig Wistén, 25, som värvades in från Teg strax före jul och blev en hit BoIS.

Forwarden, som gjorde 30 poäng på 26 tävlingsmatcher i vår, blir nu spelare nummer 20 in i truppen.

– Jag har tänkt på vad jag vill göra och kände att vi var nära förra året att komma till kvalserien och hade vi varit där så hade vi kunnat utmana på allvar. Så det finns bara en sak, och det är att vi ska gå dit och kriga för att gå upp, det var därför jag vill komma tillbaka, säger han till BoIS hemsida.

Ludwig Wistén har tidigare gjort 118 poäng på 186 seriematcher och går i höst in på sin sjätte raka säsong i ligan.

Uppdaterad version 2: På torsdagen dansade näste kanon i truppen när poängkungen Oscar Tellström, 20, förlängde avtalet. Läs mer här!

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret