Jesper Lindén, Tobias Sandberg, André Astley Rydberg och Anton Blomberg – några av toppnamnen i BoIS 23/24. FOTO: ERIK KRUSE, MARCUS VILSON, SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Klart: Lindén kvar i Mariestad * Insamlingen i mål – drömlaget komplett * Sportchefen om truppbygget

Jodå, Jesper Lindén blir kvar i Mariestad BoIS.

Insamlingen är i mål, nu är drömlaget komplett – och sportchefen Carl Johansson har höga förväntningar på truppen.

– Jag har satt ihop ett lag som inte kan ha en annan målsättning än att spela i en kvalserie.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Mariestad har gjort en supervår under silly season – med tunga förlängningar och en rad spännande nyförvärv – och nu är sista pusselbiten på plats.

Jesper Linden, 25, blir klubbens  ”supporterspelare” och kan nu också officiellt skrivas in i den meritmässigt tunga truppen för 23/24. 

– Det känns helt magiskt, det är väldigt häftigt och hedersamt måste jag säga. Det är bara tacksamhet skulle jag säga, säger han till hemsidan. 

På bara två månader har 130 000 kronor samlats in och Lindén – som spelat i BoIS sedan 2018 och svarat för 165 poäng på 199 seriematcher – går därmed in på sin sjätte raka säsong i höst. 

– Jag kände väl ganska snabbt att vi skulle fixa det här. Vi har fantastiska partners och supportrar, det är rörande att de hur de sliter på. Det har kommit in pengar från alla håll och kanter, man blir både stolt och glad. Det finns en oerhört hockeyintresse i den här staden, säger sportchefen Carl Johansson till hockeyettan.se.

* Så nu är det bara upp till bevis då. Känner ni någon press på er?

– Lite så är det väl. Nu gäller det att leva upp upp till de förväntningarna vi själva skapat.

Han är mycket nöjd med det lag BoIS sätter ut på isen i höst. 

– Jag fick behålla alla vi ville behålla. Vi har en fantastiskt fin forwardssida, en homogen backsida med unga killar kombinerat med rutinerade spelare och målvaktssidan är ju också väldigt stark.

* Är detta det bästa lag du ställt på isen sen du började?

Carl Johansson, 33, sportchef sedan 2016, behöver inte tänka länge. 

– Det är det, ja. 

Han utvecklar:

– Vi kanske på pappret haft någon årgång som är i klass med den här eller varit bättre, men jag har aldrig satt ihop ett lag som TROR mer på än det här. Jag tror och hoppas att det här kan bli riktigt, riktigt bra. 

Han skrattar: 

– Nu har vi visserligen en fin sommar framför oss, men det är inte utan att man längtar tills det ska dra igång i augusti…

Mariestad har nu två målvakter, sju backar och 14 forwards på kontrakt.

* Ska det in en back till? 

– Enligt den mall vi har finns det en backplats ledigt, ja. Men vi kommer köra med en ung, lovande junior till en början. Vi börjar med den här truppen så vi under hösten får tid att identifiera våra eventuella brister. Det kan bli att vi fyller på senare under säsongen, lite beroende på vad vi anser att vi skulle behöva då.

* Har ni satt upp någon målsättning redan? 

– Jag har satt ihop ett lag som inte kan ha en annan målsättning än att spela i en kvalserie.

Text: PeO Larsson

Jesper Lindén stannar. FOTO: HÅKAN HAGMAN

Fakta: Mariestad BOIS lagbygge 23/24

Tränare:

Ronny Helander och Peter Isgren

Målvakter:

Isac Ohlsson, Tobias Sandberg (ny).

Backar:

Johan Frick, Filip Stenlund, William Sundberg, Simon Svensson, Manne Håkansson, Tobias Aronsson, Andreas Thelander (ny).

Forwards:

Lucas Larsson, Hugo Pettersson, Joel Thulin (ny), Vincent Reimer (ny), Carl-Johan Gustavsson, Andreas Axelsson, Johannes Jämsén (ny), André Astley Rydberg, Anton Blomberg, Herman Lundin, Simon Niska, Ludwig Wistén, Oscar Tellström, Jesper Lindén.

LÄS MER: Poängkungen: ”Målet är självklart att ta sig upp till HockeyAllsvenskan”

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret