Vännäs och Mjölby har sagt ja och spelar i Hockeyettan i höst. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM OCH TOBIAS JOSEFSSON/MJÖLBY HOCKEY

Beskedet – de tackar ja till spel i Hockeyettan * Vännäs och Mjölby ersätter Teg och Köping * ”Tacksamma över den här möjligheten”

De fick förfrågan förra veckan.

Nu har Vännäs HC och Mjölby HC funderat klart.

De tackar ja till spel i Hockeyettan 23/24.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Köping HC och Tegs SK beviljades 30 juni inte elitlicens för spel i Hockeyettan – det har ni säkert koll på – och förra veckan avslogs också Köpings överklagan i förbundets appelationsnämnd.

De flyttas nu ned i seriesystemet.

Deras platser erbjöds förra veckan till de bästa tvåorna (förutom Falu IF, som redan fått en ”friplats”) i vårens kvalserier: 

Vännäs HC (som spelat i ligan sedan 2012 och missade nytt kontrakt på målskillnad i våras) och Mjölby HC (som rasade ur våren 2014 och i många år kämpat för att ta sig tillbaka). 

Och nu har de, efter några dagars betänketid, bestämt sig för att tacka ja.

– Vi har jobbat hårt med att få ihop den ekonomiska biten och vi tycker att vi ser en ljuspunkt i det här. Att vi kommer klara det. Det är klart att vi är tacksamma över den här möjligheten. Men det är också otroligt tråkigt med Teg, när man inte vet vart den föreningen tar vägen, säger Vännäs styrelseledamot Robert Melin till Västerbottens-Kuriren.

Mjölby ser fram emot det nya äventyret.

– Skitkul! Det är nu jobbet börjar med att få till det här gemensamt i föreningen. Sportsligt är det ett ganska stort steg, föreningsmässigt kommer det också att påverka med lite mer arbete kring matcher och så. Framför allt att behålla den stämning vi har haft.  Nummer ett var att fråga hela gruppen i och omkring laget om vi är beredda att ta det här steget. Den frågan gick ut direkt när vi fick den officiella frågan från förbundet i måndags. Gruppen är enig om att ta sig an den här resan och då känns det rätt att ge oss själva chansen att göra det här tillsammans, säger sportchefen Anders Tingman till hemsidan.

Vännäs tar Tegs plats i norra serien och tar också över – eventuellt med få justeringar – Tegs spelschema i den serien.

Samma sak gäller för Mjölby, som alltså ersätter Köping i den västra serien.

Hockeyettan startar fredag 29 september – se hela spelschemat här!

***

Uppdaterad version måndag 24 juli: 

Redan på måndag blev det klart vilka som ska leda Mjölby i comebacken i ligan.

Jens Brändström, 41, plockas in från degraderade Köping – vars plats Mjölby alltså fick – och blir ny huvudtränare.

– Det var en ganska rask process. Jag har jobbat med hockey de senaste 10-12 åren mer eller mindre på heltid. Jag har bott i Linköping till och från sedan 2010 och har varit här i Mjölby, har följt hur det har gått. Jag känner folk som har spelat i Mjölby Hockey och har tränat här, man lär sig att hålla koll på hockeyn i regionen. Det är väldigt många som har tipsat mig om Mjölby Hockey och pratat väldigt gott om klubben, säger han till klubbens hemsida.

Sedan tidigare är det klart att Viktor Johansson, 24, blir assisterande tränare.

Appellationsnämnden avslår överklagan * Köping och Teg flyttas ned i seriesystemet * De står på tur att ersätta i Hockeyettan * Läs hela pressmeddelandet