Marcus Björk (t v) och Victor Crus Rydberg (t h) ansluter och Jesper Solomon Frisell (mitten) stannar i KHK. FOTO: FLYWOOD STUDIO, LEIF HELLERIN

Lämnade Kalmar efter tvist – profilen Crus Rydberg klar för KHK * Sportchefen lyrisk: ”Han har allt vi söker – det kan nästan inte bli bättre”

Hockeyettans mest spännande – och mest oväntade – värvning i sommar?

Kanske Victor Crus Rydberg.

Toppcentern lämnar Kalmar HC för Karlskrona HK efter en kontraktstvist.

– Han har allt vi söker. Det kan nästan inte bli bättre, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Pang. Tjoff. Smock.

Karlskrona HK har spurtat fint i silly season.

På bara några dagar har truppen fyllt på med fem spelare.

Det tyngsta namnet?

Självklart Victor Crus Rydberg, 28, centern som blivit en kulturbärare för Kalmar HC, men som inte följer med laget upp i HockeyAllsvenskan.

Efter en tids förhandlingar blev det förra veckan klart att han lämnar Kalmar efter sex säsonger när kontraktet skulle förhandlas om. 

– Vi kom inte överens. Alla har hamnat i en jäkla skitsituation eftersom allt kom så sent, sa Crus Rydberg till Barometern 25 juli. 

Han fyllde på: 

– Det blev så här. Jag kände väl att det inte riktigt gick ihop med jobb och så vidare. Ingen stabil helhet. 

Kalmar sportchef Daniel Stolt till Barometern:

– Det är såklart inte roligt besked, eftersom vi ville förlänga med Victor. Men vi fick inte ihop det och då blir det så här tyvärr ibland. Det gick inte att nå fram till varandra av olika anledningar.

Men Crus Rydberg – som gjort 182 poäng på 210 seriematcher i ligan och i fjol var assisterande kapten och bland annat levererade 16 poäng på 14 matcher i slutspelet – behövde inte gå arbetslös länge.

31 juli presenterade han som nyförvärv och ”fansens spelare” i Karlskrona HK.

– Vi jagade en center och sen dök Crus Rydberg upp framför oss. Han har allt vi söker. Det kan nästan inte bli bättre, säger sportchefen Michael Sundlöv till Blekingesport.

Crus Rydberg, som var den spelare som kom med flest gånger i Veckans Lag förra säsongen, kommer till att börja med pendla mellan hemmet i Kalmar och Karlskrona. 

Mer nytt i KHK: 

* De har tagit in rutinerade backen Marcus Björk, 26, från Hudiksvall. Dalmasen har gjort över 250 seriematcher i ligan och går nu in på sin åttonde säsong i Hockeyettan.

* De har förlängt med nyckelbacken Jesper Solomon Frisell, 25, och backkollegan Gustav Berglund, 22, samt forwarden Philip Norberg, 25, som i fjol landade på 25 poäng på 34 seriematcher.

KHK har nu två målvakter, åtta backar och 13 forwards på avtal.

Crus Rydberg: ”Ett kvitto på att man gjort nåt bra” * Vinnaren berättar om utnämningen & kvalmissen * De kom med flest gånger i Veckans Lag