Möt Kalix kapten John Hansson i ”15 frågor”. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

15 frågor till Kalix kapten John Hansson * Drömvärvningen: ”Då skulle jag nog landa…” * Tre middagsgäster från ligan

Kalix trotjänare John Hansson närmar sig 400 tävlingsmatcher i ligan.

Vem är den bäste han mött? Störste busen? Vilken arena är den bästa han spelat i? Och vilka tre spelare i ligan vill han ta med på en middagsbjudning?

Det får ni veta här. 

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Dags för del fyra i artikelserien ”15 frågor”.

Efter att ha mött en spelare i östra (Huddinges Björn Jonasson), en i västra (Mariestads Lucas Larsson) och en i södra (KRIF:s Anderas Nordfeldt) beger vi oss norrut i landet.

Till Kalix.

Där finns John Hansson, 32, som debuterade i dåvarande division ett redan 08/09 och som fortfarande finns kvar, till den här säsongen dessutom som ny lagkapten i Kalix HC.

– Det är en stor ära, såklart. Att få bära C-et i sin moderklubb är stort för mig och något jag ser fram emot, sa han i en intervju i början av september.

Då fick Hansson – som har gjort flest A-lagsmatcher i klubbens historia – också frågan hur länge han tänker hålla på.

– Jag har två barn och ett bra jobb och sambon drar ett hästlass här hemma för att få det här att fungera och så är man ju inte direkt purung heller. Men det är fortfarande bland det roligaste som finns att komma ned till hallen och träffa grabbarna och spela matcher så tja, så länge man är frisk och fräsch i kroppen vill man ju fortsätta.

Är ni redo för lite snabbfrågor för att lära känna nummer 13 lite bättre? 

Då kör vi då – spelare nummer fyra ut i den populära artikelserien ”15 frågor” kommer här!

Tio frågor till John Hansson…

1) Vilken i dag aktiv back i ligan är svårast att möta?

– Väldigt svår fråga, faktiskt. Vi har faktiskt en del underskattade backar i vårt lag och det finns säkert skickliga backar jag inte mött från den södra serien, men om jag nu ska göra det svårt och ta spelare från andra lag här i norr så är det nog William Eckmyhl (Hudiksvall), Felix Dahlroth (Boden) eller Philip Kemi (Kiruna). Alla tre är otroligt svåra att komma åt, har alltid huvudet uppe och hittar alltid blad på sina medspelarna. Bubblare skulle vara Caleb Eafting (Alvesta) och Daniel Carlqvist (Brödernas/Väsby), sjukt underskattade.

2) Vem blir ligans bästa forward 23/24?

– Skulle nog säga Sebastian Kajiser (Sundsvall) eller Oscar Tellström (Mariestad). 

3) Vem/vilka spelare kör med mest ”trashtalk”?

– Känns som att ”trashtalk” är på väg att bli lite utdöd. Är inte alls lika mycket sådant nuförtiden som det var förr, men visst får man ändå höra var och varannan match om hur dålig man är och hur fan man ser ut när man åker förbi motståndarnas bås. Men ingen sådär som sticker ut.

4) Vilken domare gillar du mest?

– Ingen av dom! Dom är lika dåliga allihopa. Haha! Nä, men skämt åsido, alla gör ett bra jobb och ska nog ha en liten eloge som ibland behöver handskas med en lite lätt upprörd (ursinnig) John Hansson. Sen kan jag inte namnen på alla ännu, vet att vi hade en väldigt bra domare nere i Vallentuna ifjol. Men personligen föredrar jag resonabla domare som inte stöter ifrån en fast än man är arg/upprörd, kan förklara situationer och erkänna egna misstag.

5) Om du fick värva en spelare från valfri klubb i Hockeyettan till din klubb – vem skulle du välja?

– Svårt. Men efter en snabb koll på EP-statsen så skulle jag nog landa Oscar Tellström (Mariestad). Han verkar ju gå som tåget! Han var en kort sejour i Kalix samt att jag mötte honom i Vännäs och gillade mycket av det jag såg i honom då. Han hade glimten i ögat och körde alltid på hårt den tiden han var här, sjuka händer också förstås.

6) Om du får bjuda tre Hockeyettan-spelare på en flott middag – vilka tar du med dig?

– Daniel Carlqvist (Brödernas) otroligt härlig person med glimten i ögat, genuin och väldigt rolig. Marcus Johansson (Wings). Kille med talets gåva, kunde glatt prata en hel bussresa från Kiruna till Kalix, vresig någon lyssnade eller inte. Kan inte finnas en endaste människa som inte blir glad i denna människas närvaro. Siste man ut skulle bli min trogne bänkkamrat Marcus Nilsson (Kalix). Suttit bredvid varandra i åtta säsonger. Han är också en väldigt rolig och genuin person som alltid får en på glatt humör. Tycker gott att Hockeyettan skulle kunna öppna på lädret och bjuda på det.

7) Vilket motståndarlag har bäst fans och vilken arena är den bästa du spelat i?

– Bästa fans.. oj, det kan jag nog inte svara på. Svårt. Bästa arenan just nu är nog Sundsvalls arena. Annars genom tiderna skulle jag nog svara Östersunds arena.

8) Vem är den bäste spelare i Hockeyettan du mött – genom tiderna?

– Här blir man väldigt nostalgisk. Jag har mött många bra spelare men bäst skulle jag nog säga om jag inte missminner mig är Jon Palmebjörk (Björklöven). Nämnvärda är också Daniel Olofsson (Piteå) Joel Törmä (Kiruna) och Jarkko Oikarinen (Asplöven). 

9) Vem är den bäste spelare i Hockeyettan du spelat med – genom tiderna?

– Har spelat med många bra spelare genom åren som kommit och gått, men om jag får se tillbaka genom åren så blir det nog Johan Petterson (Kalix). Han börjar också bli till åren och han bjuder fortfarande på show. Men JP i sin prime var någonting sjukt att få uppleva.

10) Vem är den störste tuffingen/busen du har mött i ligan?

– En otroligt stabil/tuff kille att möta när man var ung var Alexander Hellström (Björklöven). Annars är det som bröderna Esseryd (Simon och Viktor) i Kiruna två stycken man kommer ihåg. Och även Per Ledin (Boden), såklart.

Oscar Tellström, BoIS – drömvärvningen. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

…och fem privata frågor:

1) Favoritmat?

– Gärna något grillat.

2) Öl eller vin?

– Öl, utan tvekan!

3) Vad lyssnar du på för musik?

– Väldig allätare vad gäller musik. Egentligen allt förutom rock finns på mina playlists. 

4) Var åker du på drömsemester?

– Någonstans soligt och varmt.

5) Fritidsintressen?

– Familjen, man försöker ta vara på tiden med familjen medans man väl är ledig.

KALLA FAKTA OM JOHN HANSSON

Namn: John Hansson. Ålder: 32. Klubbar i Hockeyettan: Kalix, Boden Familj: Två små, en grabb och en dotter, sambo(snart gifta). Bor: Kalix. Yrke: Jobbar med IT.

LÄS MER: 15 frågor till Björn Jonason, Huddinge

LÄS MER: 15 frågor till Lucas Larsson, Mariestad

LÄS MER: 15 frågor till Andreas Nordfeldt, KRIF

Veckans Lag i Hockeyettan * ”Framstår som en väldigt klok värvning” * Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 41 – kommentarer om alla spelare