BHF krossade lillebror Falun på bortais i ”Slaget om Runn”

FAL – BOR  (2-7) (swehockey.se)

Efter 10 års väntan (Då Falu IF huserat i lägre divisionen) så var det under fredagskvällen återigen dags för Daladerbyt ”Slaget om Runn”.

Storebror Borlänge Hockey åkte de knappa 2 milen till Lugnets ishall för att ro hem sin andra raka seger.

Falun hade erbjudit fri entré till matchen vilket lockade till storpublik (hela 1910 personer) för att återigen se derbyt som väckt heta känslor tidigare säsonger.

Det syntes på båda lagen att det var lite nervositet då spelet hackade och var allmänt slarvigt.

Men detta efter att BHF fått en drömöppning då Mikael Taylan gav BHF ledningen redan efter 1 minut.

Halvvägs in i perioden slarvade BHF och Pontus Eriksson i hemmalaget kunde kvittera med sitt första mål för säsongen. 1-1 helt rättvist efter 20 spelade minuter.

BHF inledde den andra perioden i numerärt underläge och bara någon minut in så fick man återigen spela 4 mot 5 men man klarade av att hålla hemmaspelarna från att sätta dit någon puck.

Efter 7.37 kunde William Danielsen återge BHF ledningen då han satte 1-2 på sin moderklubb. Och bara minuten senare var det dags igen när Marcus Kilvelä Carlzon ökade på ledningen till 1-3.

Faluns bästa spelare i matchen Julian Parrée satte sedan 2-3 som också såg ut att vara ställningen inför slutperioden. Men med sekunden kvar kunde BHFs kapten Elias Lustig dunka in 2-4, ett psykologiskt viktigt mål för BHF.

I den tredje perioden var det BHF som var bättre och skulle gå ifrån till en komfortabel seger. Halvvägs in i perioden ordnade Alfred Bergman 2-5 på en retur. Och i slutminuterna kom både 2-6 genom Victor Ohlsson och 2-7 från John Blank som också blev slutresultatet.

skott totalt 40-31

utvisningar Falun 3×2 BHF 5×2

domare Felipe Londono

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En komfortabel seger för BHF som växte in i matchen desto längre den pågick. Hafsigt och slarvigt inledningsvis troligen av nervositet inför den stora publiken där många tillresta supportrar hejjade på från ståplats. Första ”Slaget om Runn” vanns alltså BHF vilket från de flesta kan ses som de viktigaste matcherna på hela säsongen för att visa vilka som är bäst av de båda lagen.

BHF har nu efter att ha inlett med 4 raka förluster 2 raka segrar och skall försöka öka på den segerraden i morgon söndag när Forshaga gästar Borlänge ishall. Falun står fortfarande på 0 inspelade poäng.