BHF kunde inte följa upp derbysegern

BOR – FOR  (1-5) (swehockey.se)

Efter att Borlänge Hockey under fredagen besegrade lillebror Falun i derbyt så var det tätt inpå med matcherna då man redan under söndagseftermiddagen ställdes mot Forshaga på hemmais.

Om matchen mot Falun satt i benen eller om Forshaga gjorde BHF svaga är svårt att säga men BHF kunde inte alls fortsätta med seger.

Gästerna tog ledningen efter 12.21 i powerplay när Emil Ranehamn i BHFs kasse var helt skymd. 28 sekunder senare kom ytterligare ett mål från gästerna som blev omdiskuterat då det eventuellt var hög klubba på målskytten  Jakob Olsson men målet stod. I slutminuterna fick BHF ett straffslag men Casper Östberg kunde inte överlista Andreas Bosson i Forshagamålet.

I den andra perioden kunde Forshaga avgöra matchen. Slarvigt i hemmalaget och samtidigt som gästerna var hypereffektiva. Trots 20-9 i skott till hemmalaget favör så var det gästerna som kunde göra 0-3, 0-4 och sedermera 0-5.

BHF bytte målvakt inför den sista perioden och efter 2.32 kunde BHF spräcka målnollan genom Olle Blank som därmed gjorde sitt första mål sedan återkomsten.

Inga fler mål föll och 1-5 vann gästerna med.

skott totalt 39-30

utvisningar BHF 6×2 2×5 2×20 Forshaga 7×2 1×5 1×20

domare David Södermalm

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En svag hemmainsats av Borlänge som inte alls kunde utmana gästerna från Värmland. Ineffektiva, slarviga och mycket på hälarna mot ett Forshaga som agerade på ett mycket piggare sätt.

Nu har nästan halva serien spelats och BHF har på sina 7 inledande matcher tagit 2 segrar och ligger för tillfället på 9e plats men bara 5 poäng upp till topp 5.

Dock väntar nu en riktigt tuff vecka då BHF möter Mariestad på bortais under onsdagskvällen och därefter Tranås på hemmaplan under söndagen.