Kalix fortsätter tappa poäng på bortais

Kalix hade inte förmågan att bättra på sin dåliga bortastatistik när man förlorar mot Piteå HC med 6-2 efter periodsiffrorna 1-1, 4-1, 1-0.

Första perioden var Piteå det bättre laget men Kalix försvarade sig bra och skapade en del framåt, bästa chansen fick Nicholas Pryce i bra läge. Efter drygt 11 minuter tar Kalix ledningen med 0-1 genom Alfred Hjälm. Sen drar Kalix på sig två utvisningar och får spela 3 mot 5 vilket Piteå utnyttjar till 1-1. Efterföljande 4 mot 5 klarar Kalix av bra. Perioden slutar 1-1 och matchen lever.

Andra perioden går Piteå frän 1-1 till 4-1 på mindre än 2 minuter efter omställningar där Kalix tappat folk i anfallszon och inte hunnit med tillbaka. Samtliga 3 omställningar resulterade i frilägen som Piteå utnyttjade på ett effektivt sätt. När drygt 6 minuter återstod av perioden får en ensam Piteåspelare runda Kalix försvarare och från snäv vinkel skjuta 5-1. Med mindre än 4 minuter kvar kan så Conner Jean reducera till 5-2. Kalix hade efter det ett par bra chanser men 5-2 stod sig perioden ut.

Tredje perioden hade naturligtvis Kalix en brant uppförsbacke framför sig men man gjorde ändå ett försök att komma närmare och skapade lite oreda i Piteås zon. När sen Kalix åkte på två utvisningar och fick spela 3 mot 5 igen tappade man allt offensivt. Visserligen klarade man målet från påhälsning men direkt efter utvisningarna hade Piteå tryck i Kalix zon som till slut resulterade i mål till 6-2, Resterade del av perioden blev efter det lite avslagen. Nu får Kalix se framåt mot tre hemmamatcher på Part Arena närmast mot Kiruna onsdag 15 november.