Oscar Sjöstedt inför Forshaga hemma

Äntligen kom första segern för Falu IF i Hockeyettan denna säsong – detta efter elva spelade matcher. Mjölby besegrades på bortaplan med 3-4.
– Vi följde vår spelidé på ett bättre sätt än tidigare, säger Oscar Sjöstedt.


Senaste gången man vann en match i serien var den 31 januari 2014, alltså för 3 575 dagar. Nu är den statistiken nollad med andra ord! Som extra krydda på det gästas man av Forshaga IF under söndagen. Ett hett möte som tidigare har resulterat i jämna möten.

Hur sammanfattar du matchen?
– Det var en väl genomförd match ifrån vår sida där vi spelade som ett lag över hela banan. Vi följde vår spelidé på ett bättre sätt än tidigare och sen är det skönt när pucken vill studsa vår väg.

Forshaga hemma

Forshaga står för motståndet härnäst. Senast dessa lag möttes nere i Värmland vann motståndarna med 3-2. Mycket talar för en jämn tillställning även denna gång.

Finns det något ni lär se upp för?
– Forshaga är ett bra lag med några individuellt skickliga spelare. Men det är inget som vi ska fokusera på nu tycker jag. Det gäller att vi bygger vidare på de bra sakerna ifrån förra matchen och fortsätter skruva på de detaljerna som vi fortfarande måste jobba på.

Nytändning

Förhoppningsvis kan onsdagens seger leda till ytterligare nytändning i laget. Man har hängt med resultatmässigt i flera matcher och nosat på poäng flera gånger om, bland annat mot serieledarna Mariestad. Det har dessvärre funnits grus i maskineriet. Patrik Elfsberg talade i tidningen om en tyngd på axlarna som försvunnit i och med den första trepoängaren.
Kan det ligga något i det?
– Absolut så finns det en poäng i det. Man skulle ljuga om man säger något annat. Så förhoppningsvis kan vi spela mer avslappnat framöver och våga spela vårt spel.

Har du någon hälsning till alla FIFare där ute?
– Se till att ta er till Lugnets ishall så ska vi vända det här tillsammans och fortsätta att hämta hem fler poäng!

Biljetter hittar ni här.

Sändningen för matchen hittar ni på Hockeyettan Live eller Falu-Kuriren. Pucken släpper 16.00 i Lugnets Ishall, Falun.