Vinst för Kalix efter straffar

Matchen mot Örnsköldsvik blev en repris av senast lagen möttes. ÖHF tar ut sin målvakt och kvitterar med minuten kvar, sen får det avgöras på straffar men denna gång drar Kalix det längsta strået.

Första perioden är det Kalix som håller i taktpinnen och skapar en hel del fina chanser men det skulle dröja till 2 minuter kvar av perioden innan John Hansson kunde spräcka nollan.

Andra perioden var bara 1 minut gammal när ÖHF kvitterade med en man mer på banan. Kalix var det lag som hade det mesta av spelet och skapar chanser men har väldigt svårt att trycka dit pucken. Med 1 sekund kvar av perioden gör ÖHF 1-2 detta mål också i boxplay för Kalix.

Tredje perioden pressar Kalix på mot ÖHFs mål för att komma ikapp och med 10 minuter kvar av perioden skjuter Oscar Kohlström in kvitteringen. En knapp minut senare tar Kalix ledningen med 3-2 när Hampus Sjölund skjuter pucken i mål. I slutskedet av matchen får ÖHF en tekning i Kalix Zon som kan utnyttjas till att ta ut målvakten och med minuten kvar av perioden kommer så 3-3.

Matchen går till 5 minuter sudden som slutar mållös trots bra chanser för bägge lagen. Efterföljande straffar som missades de 11 första men på den tolvte straffen gör Mack Kerylack mål och ordnar 2 poäng till Kalix.

Idag söndag 16.00 gästar Sundsvall Part Arena för ny match.