Kalix förlorar stort mot Boden

Kalix gör en slätstruken insats när man förlorar stort med 9-2 mot Boden.

Första perioden var Boden det bättre laget och skapade långa anfall i Kalix zon 1-0 kom efter drygt 4 minuter när en Bodenspelare lämnades ensam i skottsektorn och enkelt kunde skjuta mål. Kalix hade ett antal farliga omställningar som mycket väl borde resulterat och ska man vara med i matcher av den här digniteten gäller det att ta vara på chanserna. Kalix var dock med i matchen efter första perioden.

Andra perioden var 3 minuter gammal när två Kalixspelare hakar ihop på egen blå linje och Boden får en 2 mot 1 som man utnyttjar till 2-0. Efter knappa 6 minuter kommer 3-0 ett backskott som Anton i målet är skymd på. Ett litet hopp tänds efter drygt 32 minuter när Kalix på en omställning får ett 2 mot 1 läge som förvaltas till 3-1 genom Liam Lundberg. Med 5 minuter kvar av perioden gör Boden 4-1 när Kalix spelar 4-5 ett skott som Anton först räddar men returen går i skridskon på en Bodenspelare och i mål lite turligt.

Tredje perioden tar Boden ledningen med 5-1 efter 4 minuter efter ett backlyft som styrs i mål. Det målet satte nog ridå för matchen. Efter 7 minuter drar Kalix på sig en utvisning som innebar 2+5 och matchstraff. En halv minut senare får man ytterligare en 2:a och får spela 3 mot 5. Detta utnyttjar Boden först till 6-1 och sen spel 4-5 för Kalix så kommer 7-1 och 8-1. Med mindre än 5 minuter kvar kan Kalix reducera till 8-2 när man spelar 5 mot 4 genom Johan Pettersson. Sista målet i matchen till 9-2 gör Boden med 3 minuter kvar av matchen. Det är inte mycket som går Kalix väg för närvarande men man får inte förlora med så stora siffror.