BHFs drömstart gav grunden till segern

BOR – MHC  (6-3) (swehockey.se)

Efter 6-2 förlusten borta mot Skövde i söndags så vände Borlänge Hockey hem för att under onsdagskvällen ta emot nykomlingen Mjölby HC. Ett revanschsuget BHF som förlorade bortamötet med 4-3 efter ett sent segermål kom ut i rasande fart i hemmamötet.

Redan efter 44 sekunder kunde Mikael Taylan styra in Oscar Kellerstams skott/passning fram till 1-0. Efter 2 minuter så var det dags igen när Emil Danerhag la en puck på mål som Olle Blank styrde in till 2-0. Och 3an lät inte vänta på sig utan backen och kaptenen Elias Lustig skickade iväg en projektil i bortre krysset redan efter 4.20.

Gästerna tog time-out efter BHFs drömstart för att försöka stoppa blödningen. Men efter målet fortsatte BHF ligga på för mer kassar. Det skulle således komma men först efter att matchbilden jämnat ut sig någotvis. Olle Blank stod för en urläcker dragning innan han skickade in 0-4 med en vacker backhand i krysset och matchen kändes punkterad redan efter 14.46. Där och då bytte gästerna målvakt och in istället för Simon Zurawski kom Hugo Kullander in mellan stolparna.

Med 13 sekunder kvar att spela fick dock gästerna en liten förhoppning när Edvin Lundqvist rakade in 4-1 i öppen kasse efter en fin framspelning av William Strand.

I den andra perioden fortsatte BHF med sin höga press och hade bud på flera mål men Hugo Kullander gjorde en fin match sedan inhoppet i första perioden och höll siffrorna nere. Gästerna höjde även dem spelet en aning men avsluten mot Emil Ranehamn i BHFs kasse var synliga för BHF keepern och andra perioden slutade mållös.

I den tredje perioden avgjorde BHF definitivt matchen. Först tog Sigge Grunditz hand om en retur när han petade in 5-1 i öppen kasse och därefter Marcus Kivelä Carlzon sätta dit 6-1.

Gästerna fick i slutet av matchen 2 tröstmål men det blev en komfortabel 6-3 seger för BHF som klättrade förbi Mjölby i tabellen och upp en en 7e plats.

skott totalt 54-47

utvisningar BHF 1×2 Mjölby 3×2

domare Douglas Hurtig

Övriga matcher och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

 

En stark insats av BHF som haft problem med målskyttet men fick det äntligen att lossna rejält. Efter pangstarten med 3 mål efter 4.20 satte man direkt tonen i matchen och var därefter aldrig hotade. Viktig seger då man ändå fått en liten förhoppning om att kunna vara med och kriga om topp 5 placeringarna inför de avslutade omgångarna.

Härnäst väntar bortamöte med Surahammar under söndagseftermiddagen innan årets stora match sker nästa onsdag när Falun kommer till gyllene rinken för säsongens andra ”Slaget om Runn”. Då väntas storpublik så glöm inte att besöka arenan och se detta Daladerby efter 10 år.