Strafförlust efter målkalas

SUR – BOR  (6-5) (swehockey.se)

 

En såkallad sexpoängsmatch stod på agendan i Surahallen under söndagseftermiddagen när Borlänge Hockey åkte söderut för att ta sig an Surahammar i deras hemmaborg. Lagen stod inför matchen på samma poäng så frågan var vilket lag som skulle ligga före det andra i tabellen när kvällen var slut.

Gästerna öppnade matchen fint när Sigge Grunditz stal en puck i den egna zonen, skejtade ifrån sina motståndare och hittade luckan mellan benen på Suramålvakten Linus Marcko.

En spelmässigt jämn första period som inte bjöd på några fler mål.

Det skulle istället mittakten bjuda på.

Hemmalaget stod för kvitteringen redan efter 18 sekunder när Adam Karlsson hittade luckan bakom en skymd Emil Ranehamn i BHFs kasse.

Samme Karlsson skulle sedan i numerärt underläge göra sitt andra för kvällen när han fräckt stack mellan ett par BHF spelare och satte dit 2-1.

Och hemmalaget var inte klara där. Knappt 7 minuter in gjorde Hampus Wallin 3-1 för Sura.

Efter periodens powerbreak var det som att vända på en sten. Nu var det BHF som satte högsta fart och stod för en mäktig vändning.

3-2 efter 11.47 genom Marcus Kivelä Carlzon, 3-3 efter 13.19 genom Sigge Grunditz i numerärt underläge och 3-4 efter 14.09 när BHF backen Tim Björkman stod för kvällens delikatess när han tog köksvägen och hittade in med pucken bakom Marcko i hemmamålet.

3 mål på drygt 3 minuter och helt plötsligt var BHF i överläge inför slutakten.

Där svängde matchen återigen. Surahammar kunde efter 1.50 kvittera till 4-4 när Oscar Forsman-Larsson gjorde sitt första mål för säsongen. Hemmalaget kunde också ta ledningen när man satte dit 5-4 i powerplay 8 minuter in i perioden.

Men BHF skulle återigen komma tillbaka och kvitterade till 5-5 via William Danielsen.

Matchen till förlängning och sedermera straffar där det avgjordes först i den 9e omgången och Surahammar tog bonuspoängen och lade sig 1 poäng före BHF i tabellen.

skott totalt 46-32

utvisningar Sura 3×2 BHF 7×2

domare Andreas Wikström

Matcher och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

 

Där gick nog chansen för BHF att nå topp 5 då 3 poäng var ett måste även om det hade blivit otroligt tufft ändå. 10 poäng upp med 12 poäng kvar att spela om. Man får helt enkelt sikta in sig på fortsättningsserien som startar efter jul där det gäller att komma i toppen av tabellen.

Men först! Nu väntar årets andra ”Slaget om Runn” när Borlänge på onsdag kväll tar emot lillebror Falu IF i ett hett derby. BHF som vann det första derbyt på bortais med 2-7 inför storpublik. Vi hoppas många tar sig tillgyllene rinken på onsdag kväll när pucken släpps 19:00 i säsongens andra heta Daladerby.