Kalix avslutade serien med vinst

Kalix besegrade Strömsbro i seriens sista match med 5-3 efter periodsiffrorna 1-1, 1-1, 3-1. Det var en svängig tillställning med mycket fram och tillbaka och inte alltför många långa anfall.

Första perioden var sex minuter gammal när Strömsbro får en utvisning och med en halv minut kvar på utvisningen skjuter Johan Pettersson 1-0. Lagen hade några chanser var men målen uteblev. När två och en halv minut återstod av perioden lyckades Strömsbro kvittera till 1-1.

Andra perioden var bara en halv minut gammal när Alfred Hjälm skjuter 2-1.Efter sju minuter tilldöms Strömsbro straff men Tim Svensson i målet räddar. En dryg minut efter straffen går Kalix bort sig och Strömsbro får en två mot en som man utnyttjar till 2-2 viket också blev resultatet efter två perioder.

Tredje perioden var åtta och en halv minut gammal när Strömsbro åker på en utvisning. Det hann bara gå 8 sekunder på utvisningen när Mack Keryluck gör 3-2 till Kalix. Glädjen blev dock kortvarig för en halv minut senare gör Strömsbro 3-3 på en omställning. Med tio minuter kvar av matchen tar Kalix åter ledningen med 4-3 genom Oscar Kohlström. Med två och en halv minut kvar av perioden avgörs så matchen när Nicholas Pryce gör 5-3. Strömsbro tar ut målvakten men inget mer i målväg händer.

Kalix gör en bra match och Power play som tidigare inte fungerat så bra resulterade idag i två mål. För Strömsbros del var det en dyrbar förlust när man nu missar spel i allettan.