Stabil seger mot serieledarna

I en dramatisk match på Lugnets Ishall mellan Falu IF och Clemensnäs HC på lördagseftermiddagen utgick Falun som segrare med en övertygande 5-2 vinst över Clemensnäs. Matchen präglades av hårt spel, fina mål och en underhållande hockey.

Hunter Godmere från Falu IF öppnade målskyttet med ett kraftfullt powerplay-mål tidigt i första perioden. Ibrahim Qufaj kunde sedan sätta dit 2-0 med ett intressant avslut bakom Clemensnäs målvakt Fritz Abrahamsson, som fick en tuff debut med sitt nya lag. Clemensnäs svarade upp med en reducering i slutet på perioden, för att sedan sätta kvitteringen i nästkommande period. De två målen stod bröderna Johan Warg och Ludvig Warg för.

Falun kom sedan att få in tre mål. Först ut var junioren Albin Pousette som återtog ledningen med 3-2 kort efter kvitteringen från CHC, med assist från en till junior i form av Simon Daniels. Knappa åtta minuter senare kom en till puck att gå in i målet, denna gång signerat tredje junioren Charlie Forslund, vilket gav Falun en stark 4-2 ledning inför sista akten. Med andra ord fanns alla våra juniorer som spelade idag med i poängprotokollet. Det gjorde även målvakten Philip Aldenrud, vilket inte sker allt för ofta i hockey. Hatten av!

I den tredje perioden ökade Lukas Mååg på till 5-2 genom en snygg brytning i mittzonen, där han sedan tryckte dit en välsiktad puck bakom Clemensnäs-målvakten. Därmed var segern så gott som säkrad för Falu IF och man kunde fortsätta spela på sin ledning matchen ut.

Nästa match spelas redan imorgon när långväga Kalix HC kommer på besök till Lugnets Ishall. Pucken släpper 16.00, och det kommer lottas ut en matkasse från Stora Coop Falun idag igen. Gå in på våra sociala medier för mer info. Varmt välkomna!

Matchfakta

Falu IF – Clemensnäs HC 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (3.23) Hunter Godmere (Filip Hedberg, Emil Johansson), spel fem mot fyra, 2-0 Ibrahim Qufaj (Lukas Mååg, Marcus Åberg), 2-1 (18.42) Johan Warg (Ludvig Warg, Sebastian Martti).
Andra perioden: 2-2 (7.51) Ludvig Warg (Liam Nilsson, Alexander Bodén), 3-2 (9.18) Albin Pousette (Pawel Oblonski, Simon Daniels), 4-2 (17.11) Charlie Forslund (Oscar Haglund, Philip Aldenrud).
Tredje perioden: 5-2 (10.40) Lukas Mååg (utan assist).
Skott: 33-30 (13-12, 12-12, 8-6).
Publik: 230.