Mäktig upphämtning mot Kalix

Falu IF fortsatte på den ingångna spåret under söndagen, när man mötte Kalix HC. Det har varit en riktigt stark vårsäsong än så länge. Man säkrade sin tredje raka seger mot tredjeplacerade Kalix HC. Matchen slutade med en knapp 4-3 seger för Falun efter en häftig upphämtning.

I den första perioden tog Falu IF ledningen med ett mål signerat forne Kalixspelaren Hunter Godmere. Kalix svarade med en kvittering under andra perioden första minut och utjämnade till 1-1. Mikael West återtog dock ledningen för Falun. Detta efterföljdes med ännu en kvitteringspuck från gästerna och andra perioden slutade lika, 2-2.

Samma sak hände i tredje perioden som innan, då Liam Lundberg tryckte in en puck för Kalix efter bara 49 sekunder. Det var ett sömnigt hemmalag som äntrat isen. Gästerna såg länge ut att hålla ut ledningen, men under de sista tio minuterna växlade FIFen upp. Med endast fem minuter kvar av matchen fortsatte Hunter Godmere att vara i hetluften. Han både kvittterade och tog ledningen genom att göra ett hattrick. Upphämtningen var lyckad på ett näst intill magiskt sätt och segern kunde därefter säkras. Matchhjälte? Hunter Godmere, som kom till Falu IF från just Kalix HC under säsongen!

Nu väntar Slaget om Runn mot Borlänge denna fredag, och Falun har därmed chansen att klättra ytterligare i tabellen.

Nästa match spelas på fredag när Borlänge HF kommer på besök till Lugnets Ishall. Pucken släpper 19.00, men entrén öppnar 17.30. Kom i tid och varmt välkomna!

Biljetter hittar ni här.

Matchfakta: Falu IF – Kalix HC 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)
Första perioden: 1-0 (12.59) Hunter Godmere (Patrik Elfsberg).
Andra perioden: 1-1 (0.37) Conner Jean (John Hansson), 2-1 (6.24) Mikael West (Marcus Åberg, Filip Hedberg), 2-2 (16.25) Liam Lundberg (Levi Wunder, Markus Hansson).
Tredje perioden: 2-3 (0.49) John Hansson (Oscar Kohlström, Conner Jean), 3-3 (15.36) Hunter Godmere (Emil Johansson, Filip Hedberg), 4-3 (17.39) Hunter Godmere (Emil Johansson, Filip Hedberg), spel fem mot fyra.
Skott: 36-36 (12-15, 15-10, 9-11).
Publik: 210.

Bild: Markus Josefsson / Falu-Kuriren