Magisk upphämtning mot Borlänge

Säsongens tredje upplaga av Slaget om Runn bjöd på en mäktig upplevelse när Falu IF gästades av Borlänge HF i en het match under fredagskvällen. Trots att Borlänge HF dominerade under större delen av matchen och hade både en 0-3 och 1-4 ledning, vägrade hemmalaget att ge upp. Man hämtade upp underläget i tredje perioden och vann på förlängning.

Innan matchen hade lagen varsin bortaseger, vilket gjorde detta derby ännu mer spännande. Borlänge dominerade spelet under stora delar av matchen och hade en 0-2 ledning efter den första perioden med mål av Kellerstam och Blank. Dessutom satte man 0-3 i början av andra perioden. Trots Borlänges dominans slog Falun tillbaka och reducerade genom inlånade Viggo Aspling från Leksands IF J20. Fast när gästerna utökade ledningen till 1-4 verkade det vara klappat och klart i Lugnets Ishall.

Halva tredje perioden var spelad och ingenting talade för FIFen. Sedan hände något. Det var under de sista åtta minuterna som matchens magi utspelade sig. Trots att Falun låg under med 1-4 visade Oscar Haglund prov på skicklighet och gjorde ett imponerande hattrick inom loppet av nästan fem minuter. Haglund, som tidigare visat sig vara en pålitlig målskytt, vände alltså matchen till Falu IF:s fördel. Publiken exploderade.

Hattricket blev en av de mest minnesvärda stunderna i matchen och inspirerade resten av laget. Juniorspelaren Charlie Forslund klev sedan fram i rampljuset när han drev in på mål helt ensam under förlängningen, och tog matchen till Faluns favör. Detta ledde till en dramatisk seger med 5-4. Noterbart är att Charlie stod för hela tre poäng denna kväll, och både Philip Hasselgren & Filip Hedberg noterades för två assist vardera.

Vi är oerhört tacksamma för all publik, alla funktionärer och företag som valde Lugnets Ishall denna afton. Stort tack!

Nästa match spelas på lördag när Vännäs HC kommer på besök till Lugnets Ishall. Pucken släpper 18.00. Varmt välkomna!

Matchfakta

Falu IF – Borlänge HF 5-4 (0-2, 1-2, 3-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (11.27) Oscar Kellerstam (John Blank, Henning Rothsten), 0-2 (17.54) John Blank (Casper Östberg, Oscar Kellerstam), spel fem mot fyra.
Andra perioden: 0-3 (1.14) Adam Bäckehag (Casper Östberg, Leon Cadei), 1-3 (5.33) Viggo Aspling (Filip Hedberg, Patrik Elfsberg), spel fem mot fyra, 1-4 (10.43) Mikael Taylan (Casper Östberg, Marcus Kivelä Carlzon), spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2-4 (11.59) Oscar Haglund (Charlie Forslund, Philip Hasselgren), 3-4 (15.52) Oscar Haglund (Gustav Haglund, Ibrahim Qufaj), 4-4 (17.10) Oscar Haglund (Philip Hasselgren, Charlie Forslund), spel fem mot fyra.
Förlängning: 5-4 (3.12) Charlie Forslund (Filip Hedberg).
Skott: 35-43 (10-15, 11-15, 11-12, 3-1).
Publik: 1507.