Kalix bjöd på för mycket när man förlorar mot Wings

Kalix förlorade med 3-6 mot Wings HC Arlanda efter periodsiffrorna 1-4, 2-1, 0-1.

Första perioden var 7 minuter gammal när Kalix förlorar pucken vid offensiva blå och Wings får ett friläge och skjuter 0-1. 10 minuter in på perioden gör Wings 0-2 efter en tilltrasslad situation framför Kalix mål. Efter drygt 14 minuter kan Kalix reducera till 1-2 genom Johan Pettersson. Tre minuter senare kan så Wings utöka sin ledning till 1-3 efter ett skott från kanten som hittade rätt. Wings hann med ytterligare ett mål till med en och en halv minut kavar av perioden till 1-4. Spelmässigt var det en jämn period men när Kalix bjuder på åtminstone tre mål hamnar man i en jobbig situation.

Skott 17-14.

Andra perioden var bara en halv minut gammal när Wings tilldöms en straff som man missar. Kalix har ett bra tryck mot Wings mål under början av perioden men lyckas inte trycka dit pucken. Efter åtta minuter får Wings en spelare utvisad och Kalix får en chans att komma närmare men utvisningen blir mållös. På en omställning efter 14 minuter blir uppförsbacken för Kalix än större när Wings skjuter 5-1. Med dryga minuten kvar av perioden tänds ett litet hopp för Kalix när Nicholas Pryce gör 2-5 och en halv minut senare är Kalix åter med i matchen när Johan Pettersson gör 3-5.inför tredje perioden.

Skott 14-9.

Tredje perioden satsar Kalix hårt framåt för att komma ikapp och skapar flera chanser. Kalix får en utvisning efter knappa 8 minuter och när sen då Wings gör 3-6 med en man mer dör lite av matchen. Visserligen försöker Kalix framåt men någon ytterligare reducering uteblir.

Skott 11-11

Kalix gör väl ingen av sina bättre matcher men är spelmässigt med i matchen. Det stora problemet idag är att man släpper på tok för många enkla mål bakåt. Släpper man in 6 mål är det naturligtvis svårt att vinna en match.