Filip Hedberg inför bortahelgen

Denna helg börjar bortaturnén för herrarna. Två matcher i närområdet och lika många i Norrland om en vecka.
– Jag vill se 100% energi ifrån start, vi är ett lag som ingen räknat med men vi har en stark lagmoral, säger Filip Hedberg.

Man inleder alltså i Gävle mot Strömsbro under lördagen, och sedan möter man Wings i Märsta dagen efter. Tätt schema, som än så länge verkar fungera för FIFen. Fyra av fem matcher som spelats under helgen har man tagit samtliga poäng i.

Senast föll man snöpligt med uddamålet både mot Enköping och Örnsköldsvik. En tvåmålsledning båda gångerna som sedan resulterade i förlust.
– Vi tappade fokus i mitten på matcherna, men det har vi pratat om och kommer inte upprepas.

Stark statistik

Stark statistik för vårserien är att man endast förlorat med ett mål (bortsett från ett i tom kasse mot Strömsbro). Annars har man vunnit sina matcher än så länge.

Vilka cylindrar har ni vridit på för att hitta denna form?
– Vi jobbar klart situationerna och är noga. Vi räknar in motståndarna och blir inte för ivriga.
Vi utnyttjar våra snabba forwards och litar på ett stabilt målvaktsspel och en coach som matchar de hetaste spelarna.

Jämn tillställning stundar

Under morgondagen väntar Strömsbro på bortaplan, dessutom med fri entré för samtliga. Man kan därför vänta sig en hel del publik i Testebo Arena. Motståndet har samlat in åtta vinster på nio matcher, så det blir ett tufft möte att vänta. För att fortsatt vara med i toppstriden är detta en viktig match för Falu IF.

Hur tror du matchen kommer utspela sig?
– Vi kommer möta ett formstarkt lag men vi har har haft ett stabilt spel senaste matcherna så vi har fullt förtroende på vårat eget.
Det kommer bli en jämn tillställning men vi åker dit med tron på tre poäng och det ska vi bärga.

Sändningen för matcherna hittar ni på Hockeyettan Live eller Falu-Kuriren. Pucken släpper 16.00 båda dagarna i Testebo Arena, Gävle och sedan Pinbackshallen, Märsta.