Förlust på straffar trots upphämtning i Strömsbro

Det blev en hetlevrad match mellan FIFen och Strömsbro på bortaplan, när man ställdes inför en stor skara publik under enkronasmatchen i Testebo Arena. Strömsbro gick till slut iväg som segrare på straffar med 4-3. Detta efter en stark upphämtning av Falu IF, från 3-0 till 3-3.

Matchen inleddes med ett tidigt tryck från båda lagen, och det var Strömsbro som tog ledningen genom Emil Lindgren. Första perioden slutade med Strömsbro i ledningen med 1-0.

I den andra perioden utökade Strömsbro sin ledning till 3-0 genom mål av Joel Holmli och Felix Jansson. Men Falu IF svarade med två snabba mål av Filip Hedberg och Patrik Elfsberg, och perioden avslutades med 3-2 till Strömsbro.

I den tredje perioden kvitterade Falu IF genom Filip Hedberg under ett powerplay, och matchen gick sedan till övertid.

Övertiden blev mållös, och matchen avgjordes sedan på straffar. Strömsbro IF lyckades ta hem segern när Matej Galbavy satte det avgörande straffmålet, medan Patrik Elfsberg missade sin straffchans för Falu IF.

Nästa match är imorgon, och då gästar vi Wings HC Arlanda! Pucken släpps 16.00.

Matchfakta

Strömsbro IF – Falu IF 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (9.03) Emil Lindgren (Leon Okonkwo Prada, Adam Dahlström).
Andra perioden: 2-0 (1.18) Joel Holmli (Adam Dahlström, Calle Westerlund), 3-0 (1.36) Felix Jansson (Jesper Åhlen-Hedenström, Philip Hägerström), 3-1 (7.58) Filip Hedberg (Patrik Elfsberg, Lukas Mååg), 3-2 (18.00) Patrik Elfsberg (Hunter Godmere, Emil Johansson).
Tredje perioden: 3-3 (16.30) Filip Hedberg (Lukas Mååg), spel fem mot fyra.