Tre poäng i Kalix

Denna Norrlandsresa kan tillskrivas två segrar för Falu IF, alltså fem av sex möjliga poäng. Man vann uppe i Kalix efter en tajt match, och Tyson Brouwer gjorde en stark insats mellan FIF-stolparna.

Matchen inleddes med starka defensiva insatser från båda lagen, men det var Falu IF som först tog ledningen genom ett mål av forne Kalixspelaren Hunter Godmere.

I den andra perioden utökade Falu IF sin ledning med ytterligare ett mål, denna gång genom Emil Johansson, assisterad av Patrik Elfsberg och Filip Hedberg.

Kalix HC svarade starkt i den tredje perioden och lyckades reducera genom Albin Säteri, men Falu IF behöll sitt övertag och säkrade segern genom ännu ett mål av Emil Johansson, även denna gång fanns Filip Hedberg och Patrik Elfsberg med i assistprotokollet. Kalix hittade nätmaskan en sista gång med minuten kvar, men FIFen höll ut och tog tre blytunga poäng.

Nästa match spelas på onsdag när Surahammars IF kommer på besök till Lugnets Ishall. Potentiellt säsongens sista hemmamatch. Pucken släpps 19.00. Varmt välkomna!

Kalix HC – Falu IF 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Första perioden: 0-1 (3.50) Hunter Godmere (Philip Hasselgren, Patrik Elfsberg).
Andra perioden: 0-2 (15.30) Emil Johansson (Patrik Elfsberg, Filip Hedberg).
Tredje perioden: 1-2 (10.20) Albin Säteri (Mack Keryluck, Oscar Kohlström), 1-3 (14.20) Emil Johansson (Filip Hedberg, Patrik Elfsberg), spel fem mot fyra, 2-3 (18.57) Albin Säteri (Oscar Kohlström, Conner Jean), spel fem mot fyra.
Skott: 38-39 (8-16, 13-13, 17-10).