Vinstsviten sprack mot Falun

I en svängig match förlorar Kalix mot Falu IF med 2-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 2-1.

Första perioden var bara fyra minuter gammal när Falun tar ledningen med 0-1 på ett backskott som fd. Kalixspelaren Hunter Godmere styr i mål. Falu taktik var helt klart att spela ett säkert och enkelt försvarsspel och sen kontra när man fick chansen. Det var väl så första perioden såg ut ja förresten hela matchen. Kalix försökte etablera spel i Faluns zon och Falun kom till många farliga chanser på snabba omställningar. Målchanserna var väl ungefär lika fördelade i den fösta perioden, Falun lyckades få till lite längre anfall i Kalix zon. Kalix hade ett skott i ribban efter åtta minuter vilket var det närmaste mål Kalix kom i perioden.

Skott 8-16

Andra perioden lyckades Kalix med sin press och skapa flera kvalificerade målchanser. Kalix spelade bra och ett mål hängde i luften men efter nästa 13 minuter åker Kalix på en 5 minuters utvisning. Vilket innebar spel 4 mot 5 i fem minuter. När en minut gått drar Falun också på sig en utvisning på 2 minuter. Vid spel 4 mot 4 ökar Falun på sin ledning till 0-2. Målet kommer efter att Falun lyft in pucken mot Kalix mål och en av deras spelare får slå returen 2-3 gånger innan den går i mål. Ett mycket passivt agerande av Kalix framför eget mål.

Skott 13-13

Tredje perioden satsar Kalix hårt framåt för att försöka göra match av tillställningen. Med tio minuter kvar av perioden är det match igen när Albin Säteri gör 1-2. Kalix åker på en tvivelaktig utvisning med drygt sju minuter kvar att spela och minuten senare gör Falun 1-3. Med två minuter kvar tar Kalix ut målvakten och med dryga minuten kvar gör Albin Säteri 2-3. Kalix fortsätter utan målvakt och med sekunder kvar blir en Kalixspelare fri framför Faluns mål den utmärkte målvakt Tyson Brouwer räddar. Deras målvakt var en av anledningarna att Falun kunde åka hem med tre poäng.

44.40 2 min John Hansson KHC

2 min Pontus Eriksson FIF

50.20 1-2 Albin Säteri ass. Mack Keryluck