CHC – BOR  (3-2) (swehockey.se)

Tabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

Säsongens första norrlandsturné stod på agendan för Borlänge Hockey under helgen.

Efter en fin svit med flera segrar på raden fick BHF se sig besegrade mot Strömsbro men fick nu chans att ta revansch då Kalix och Clemensnäs stod för motståndet.

Under lördagen så var det Kalix som stod på tur och hemmalaget fick en fin start på matchen då man tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan 7 minuter hade spelats.

I mittakten höjde BHF sitt spel och i slutskedet av perioden fick man också kontakt när Alfred Bergman satte dit 2-1 i powerplay.

Tidigt i slutakten ökade Kalix på till 3-1 innan BHF strax därefter återigen fick kontakt när Jesper Fastesson reducerade på nytt.

Men hemmalaget var det starkaste laget och tog död på matchen lite med sitt 4-2 mål.

Man hann även med att göra både 5-2 och 6-2 i slutskedet av matchen vilket blev slutresultatet.

På söndagen så åkte BHF vidare till Skellefteå för möte med Clemenäsnäs. Ett lag man besegrade på hemmais.

Strax innan paus kunde Mikael Taylan ge BHF ledningen efter ett fint powerplaymål. När BHF i den andra perioden fick chansen i numerärt överläge och hade chansen att öka på sin ledning så kontrade istället hemmalaget in 1-1 i boxplay och helg jämnt inför slutperioden.

Hemmalaget skulle sedan sätta sig i förarsätet med 2 mål inom 3 minuter och hade en 3-1 ledning. BHF kunde reducera genom Olle Blank och fick med 5 minuter kvar ett gyllene läge att kvittera när man fick spela 5 mot 3 i över 1.5 minut.

Men ett svagt powerplay gjorde att hemmalaget kunde stå emot BHFs försök att kvittera och vann således matchen med 3-2.

Efter att BHF verkligen haft häng på topp 3 lagen fick man nu alltså se sig besegrade av topp 3 lagen på 3 matcher och halkar nu efter lite i tabellen. Med en match mindre spelad än konkurrenterna ovan så har man nu 5 och 8 poäng upp till lagen på plats 2 och 3 som innebär spel i play-off.

För BHF återstår nu 5 matcher att försöka ta sig upp på topp 3 platserna.

Härnäst väntar Enköping på hemmais under onsdagskvällen.