Häftig upphämtning och två poäng mot Surahammar

FIFen avslutade vårserien på hemmaplan med förlängningsseger mot Surahammar, återigen efter att ha hämtat upp ett underläge. Denna gång låg man under med 0-3 och vände på steken! 4-3 skrevs slutsiffrorna till.

Surahammars IF inledde starkt och tog ledningen med 1-0 genom ett mål av Hampus Wallin. De utökade sedan sin ledning till 2-0 genom Christofer Udd i powerplay.

I den andra perioden fortsatte Surahammars IF att dominera och ökade ledningen till 3-0 genom Oscar Haglund. Falu IF svarade dock snabbt med två mål av Oscar Haglund och Gustav Haglund, vilket reducerade ledningen till 3-2.

I den tredje perioden utjämnade Falu IF till 3-3 genom ett mål av Oscar Haglund i spel i numerärt underläge. Matchen gick till övertid där Philip Hasselgren avgjorde för Falu IF och säkrade segern med 4-3. Detta gjordes på ett nästan identiskt sätt som mot Clemensnäs!

Nästa match blir när vi reser till Norrland för säsongens andra långa bortaturné. Vi inleder mot Vännäs HC under lördagen. Pucken släpper 18.00.

Falu IF – Surahammars IF 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (0.34) Hampus Wallin (Adam Karlsson, Christofer Udd), 0-2 (14.52) Christofer Udd (Adam Karlsson, Ludwig Månegarm), spel fem mot fyra.
Andra perioden: 0-3 (7.05) Sebastian Tellström Jovicic (Hampus Wallin, William Otter), spel fem mot fyra, 1-3 (8.39) Oscar Haglund (Charlie Forslund, David Thögersen).
Tredje perioden: 2-3 (4.54) Gustav Haglund (Oscar Haglund, Charlie Forslund), spel fem mot fyra, 3-3 (14.30) Oscar Haglund, spel fyra mot fem.
Övertid: 4-3 (0.36) Philip Hasselgren (Oscar Haglund, Gustav Haglund).
Skott: 40-37 (11-14, 17-12, 10-11, 2-0).