Förlängningsseger i Vännäs

Efter en intressant tillställning i Vännäs Ishall kunde gästande FIF till slut ta en seger, men det krävdes ett förlängningsdrama för att skilja lagen åt.

Vännäs HC öppnade starkt och tog ledningen med 1-0 genom ett mål av Helmer Oskarsson. De utökade sedan sin ledning till 2-0 genom Filip Nordin. Falu IF svarade snabbt och reducerade till 2-1 genom Charlie Forslund i powerplay, men Vännäs HC återtog tvåmålsledningen genom ett mål av Felix Hälldahl i powerplay.

I den andra perioden fortsatte matchen att vara jämn, och Falu IF reducerade till 3-2 genom Simon Daniels.

I den tredje perioden pressade Falu IF på för en kvittering och lyckades till slut göra mål genom Patrik Elfsberg. Matchen gick till övertid där Charlie Forslund avgjorde för Falu IF och säkrade segern med 4-3.

Nästa match spelas imorgon, och då gästar vi Örnsköldsviks HF. Pucken släpper 16.00.

Vännäs HC – Falu IF 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)
Första perioden:1-0 (6.49) Helmer Oskarsson (Ludvig Nilsson, William Ericsson), 2-0 (8.23) Filip Nordin (Filip Bergsdorf, Isak Sandström), 2-1 (18.18) Charlie Forslund (Oscar Haglund, Philip Hasselgren), spel fem mot fyra.
Andra perioden: 3-1 (2.52) Felix Hälldahl (Henrik Töyrä, Isak Sandström), spel fem mot fyra, 3-2 (4.43) Simon Daniels (Marcus Åberg, Ibrahim Qufaj).
Tredje perioden: 0-1 (4.32) Patrik Elfsberg (Filip Hedberg, Marcus Åberg).
Förlängning: 3-4 (4.12) Charlie Forslund (Oscar Haglund, Philip Hasselgren), spel fem mot fyra.
Skott: 25-35 (12-11, 7-8, 5-15, 1-1).