Klar trepoängare i Övik

Det blev en jämn men klar trepoängare i Örnsköldsvik som avslutning på denna helg, efter seger med 1-4. Falun inledde piggt och red ut matchen på ett effektivt sätt. Hemmalaget gjorde ett tappert försök till en upphämtning, men det räckte inte hela vägen.

Matchen inleddes med ett tidigt mål från Falu IF genom Gustav Haglund i den första perioden, assisterad av Charlie Forslund. Trots flera försök från båda lagen att öka på målskörden stod det 1-0 till Falun efter den första perioden.

I den andra perioden fortsatte båda lagen att skapa chanser, men inget av dem lyckades få in pucken i nätet. Både målvakterna Philip Aldenrud för Falun o

ch Alec Rajalin-Scharp för Örnsköldsvik HF stod för starka prestationer, vilket resulterade i att perioden slutade mållös.

I den tredje perioden utökade gästande FIF till 0-2 efter Charlie Forslunds drömmål. Men i matchens slutminuter fortgick spänningen när Örnsköldsvik HF reducerade genom Lukas Flygt, assisterad av Oskar Håkansson och Erik Andersson. Falun svarade dock snabbt på detta med mål från Patrik Elfsberg och Gustav Haglund i tom målbur, och säkrade därmed segern. Matchen vann Falun med 1-4.

Nästa match är på söndag, och då gästar vi Borlänge HF! Detta kan bli säsongens sista match, beroende på hur andra resultat spelar sig samt vilka som vinner detta möte. ALLA TILL BORLÄNGE! Pucken släpper 14.00.

Matchfakta

Örnsköldsvik HF – Falu IF 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Första perioden: 0-1 (3.42) Gustav Haglund (Charlie Forslund).
Andra perioden:
Tredje perioden: 0-2 (7.17) Charlie Forslund (Philip Hasselgren, Oscar Haglund), spel fem mot fyra, 1-2 (17.53) Lukas Flygt (Oskar Håkansson, Erik Andersson), spel sex mot fem, 1-3 (18.51) Patrik Elfsberg (Philip Aldenrud), mål i tom kasse, 1-4 (19,28) Gustav Haglund, mål i tom kasse.
Skott: 26-34 (7-10, 8-9, 11-15).
Publik: 115.