Tabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

Under lördagen så stod Örnsköldsvik för motståndet och på söndagen var det Vännäs som stod på schemat.

Under lördagens drabbning med ö-vik fick BHF den bästa start man kunde tänka sig.

Efter 5.22 gav Casper Östberg BHF ledningen med 0-1 i en spelvändning.

Drygt halvvägs in i perioden ökade backen Henning Rothsten på till 0-2.

2 minuter senare var det dags igen när Leon Cadei tryckte in 3an och innan perioden var över hann också Marcus Kivelä Carlzon att bli målskytt när han satte dit 0-4.

Matchen så gott som avgjord redan efter 20 spelade minuter i ett effektivt Borlänge som behövde seger för att hänga på topp 3.

Hemmalaget fick en fin öppning på mittakten och gjorde tidigt 1-4 men i perioden slutskede satte Oscar Kellerstam 1-5.

Den sista perioden blev en transportsträcka för BHF som fick se en puck sättas i den egna kassen men en säker 2-5 seger skrevs tillslut.

Vidare mot Umeå på söndagen och möte med Vännäs som ligger sist i tabellen och med största sannolikhet kommer att få kvala sig kvar i hockeyettan. En mumsbit för BHF som jagar play-off?

Nej inte riktigt.

Det tog 55 sekunder och sedan hade hemmalaget tagit ledningen genom Marwin Wedemo Nordkvist.

BHF kunde omgående replikera när Mikael Taylan kvitterade bara 7 sekunder senare.

I numerärt överläge skulle BHF sedan ta ledningen när William Danielsen ordnade 1-2.

Innan perioden var över hann BHF klara av 2 raka numerära underlägen och ledning efter 20 minuter.’

Mikael Taylan som tillsammans med målvakten Emil Ranehamn var en av BHFs bästa spelare denna helg ökade på BHFs ledning till 1-3 innan hemmalaget ett par minuter senare kunde reducera genom Tim Palmberg.

Hemmalagets Henrik Töyrä åkte 16 minuter in i perioden på ett matchstraff vilket gav BHF powerplay i 5 minuter.

Då kunde Casper Östberg dunka in 2-4 helt otagbart för inlånade Melker Thelin i hemmakassen.

Knappt halvvägs in i den sista perioden reducerade Vännäs till 3-4 och fick sedan ett gyllene läge att kvittera då BHF drog på sig 2 raka utvisningar.

5 mot 3 spel för hemmalaget i 1.38 men ett febrilt kämpande BHF skulle även klara av detta numerära underläge och trots 6 boxplay släppte man inte in ett enda mål.

I slutskedet plockade hemmalaget ut målvakten och spelade 6 mot 5 men kunde inte överlista Ranehamn en gång till utan BHF kunde pusta ut och säkra andra raka 3 poängaren under resande fot.

Nu väntar en riktig rysaravslutning i den norra vårserien. 4 lag inom 2 poäng slåss om 2 platser. BHF ligger i dagsläget 3a och har 1 match mindre spelad än 2an Falun. Lika många matcher som Clemensnäs och 1 match mer än Kalix. 2 matcher återstår och BHF spelar nästa match på onsdag borta mot Enköping. Och i den sista omgången väntar troligtvis en helt avgörande match för BHF när man tar emot derbyantagonisten Falu IF på hemmaplan i ”Slaget om Runn” Häftig avslutning med andra ord!