Kalix tog ett steg närmare playoff efter seger mot Vännäs

Kalix besegrar Vännäs med 7-3 efter periodsiffrorna 3-0, 3-0, 1-3.

Fösta perioden skapar Vännäs ett par farliga anfall direkt i inledningen men efter 1.33 gör Liam Lundberg ett bra jobb när han vinner en puck från deras back och ensam med målvakten gör han inget misstag 1-0. Innan 7 minuter är spelade leder Kalix med 3-0. 2-0 kommer efter 3.46 när Markus Hansson skjuter ett stenhårt skott från blålinjen i mål. Efter 6.50 kommer 3-0 när Conner Jean trycker in pucken mål från nära håll. Resterande tid av perioden är Kalix det bättre laget men Vännäs är inte ofarliga i sina omställningar.

Skott 13-10

Andra perioden börjar Vännäs bäst men skapar inte några heta lägen. Med drygt 5 minuter spelade drabbas Kalix av en utvisning och med en spelare mindre kan Mack Keryluck gör 4-0 när 9 sekunder återstår av utvisningen. 6 minuter senare gör Stevie O’connor 5-0 på en fin genomåkning innan han lyfter pucken i mål. 7 sekunder senare gör John Hansson 6-0 efter en inåkning från kanten och skott i mål.

Skott 13-5

Tredje perioden blev lite avslagen men när Vännäs får en spelare utvisad kan Filip Lindbäck göra 7-0 efter 48.30.Efter målet blir Kalix lite onödigt bekväma och Vännäs får göra 3 mål på resterande tid av perioden. 7-2 målet med en utvisad Kalixspelare. Kalix gör en bra match mot ett Vännäs som trots siffrorna inte gör någon dålig match. Lite smolk i bägaren för Kalix att man inte spelar färdigt matchen utan släpper lite onödigt 3 mål bakåt sista 10 minuterna.