DERBYSEGER OCH PLAY-IN MOT KALIX!

Efter en dramatisk match mellan BHF och FIF i Borlänge Ishall på söndagen säkrade Falu IF en viktig derbyseger med 6-3. I och med detta är man klara för play-in mot Kalix HC! Vilken bedrift.

Matchen inleddes med ett tidigt ledningsmål från Falu IF genom Elias Lindström i den första perioden. Charlie Forslund utökade sedan ledningen till 2-0 för Falun i den andra perioden. Borlänge HF vaknade dock till liv och reducerade till 2-2 genom mål från Marcus Kivelä Carlzon och Martin Janolhs. Patrik Elfsberg svarade dock snabbt för Falu IF och återtog ledningen till 3-2.

I den tredje perioden dominerade Falu IF och utökade sin ledning ytterligare. Samtliga av Falu IF:s tre mål i den sista perioden kom i spel i numerärt överläge, inklusive Charlie Forslunds andra mål för dagen. Slutresultatet blev 6-3 till Falu IF.

Med denna derbyseger tog Falu IF sig upp på tredjeplatsen och säkrade en plats i play in-spelet mot tabelltvåan Kalix HC. Första matchen spelas i Falun, följt av returmöte i Kalix och eventuellt en tredje och avgörande match också i Kalix.

STORT TACK till alla som hejade på FIFen i Borlänge Ishall! Nästa match spelas på tisdag när Kalix HC kommer på besök till Lugnets Ishall. Pucken släpper 19.00. Varmt välkomna!

Matchfakta

Borlänge HF – Falu IF 3-6 (0-1, 2-2, 1-3)
Första perioden: 0-1 (10.44) Elias Lindström (utan assist).
Andra perioden: 0-2 (8.51) Charlie Forslund (Oscar Haglund, Ibrahim Qufaj), 1-2 (10.21) Marcus Kivelä Carlzon (Johan Skinnars, Elias Lustig), 2-2 (17.55) Martin Janolhs (Marcus Kivelä Carlzon), 2-3 (18.54) Patrik Elfsbeg (Lukas Mååg, Philip Aldenrud).
Tredje perioden: 2-4 (2.48) Gustav Haglund (Oscar Haglund), spel fem mot fyra, 3-4 (10.08) Sigge Grunditz (Marcus Kivelä Carlzon, Mikael Taylan), spel fem mot fyra, 3-5 (10.50) Philip Hasselgren (Oscar Haglund), spel fem mot fyra, 3-6 (18.13) (Charlie Forslund (Philip Hasselgren, Oscar Haglund), spel fem mot tre.
Skott: 20-27 (6-11, 8-7, 6-9).
Publik: 1109.

Bild: Bengt Pettersson / WriteNow Falun