Huddinge och Hudik fortsätter att imponera i öst

Huddinge – Nyköping Gripen 6-2
Huddinge hänger på i tabelltoppen efter en stabil insats mot Nyköping Gripen. Huddinge som har bytt ut stora delar av sin spelartrupp under sommaren har verkligen fått ihop det nya laget snabbt.  I matchen mot Nyköping Gripen inledde man bra och vann den första perioden med 2-0 vilket var rättvist sett till matchbilden. Den andra perioden var en tjurig historia från båda håll och slutar 1-0 i Huddinges favör. Huddinge vinner även den tredje perioden, den slutar 3-2. Noterbart var att Andreas Mailer gjorde två mål och två assists och att Huddingemålvakten Pontus Eltonius stod för ytterligare en solid insats i målet.

Hanviken – Hudiksvall 0-1
Hudiksvall besegrar nästjumbon Hanviken med 1-0 utan att direkt glänsa.  Serieledarna hade matchen under kontroll även om Hanviken stack upp och skapade några lägen så kändes Hudiks försvarsspel väldigt stabilt. Publiken i Tyresö ishall fick se två riktigt bra målvakter i hemmalagets Hugo Edlund och gästernas Magnus Åkerlund. Hudiks assisterande kapten Patrik Elfsberg gjorde matchen enda mål i mitten av den andra perioden.

Enköping – Sollentuna 1-0
Enköping gjorde en spelmässigt okej match mot Sollentuna men man hade stora problem att få hål på gästernas målvakt Jonas Moell-Lindgren. Matchen enda mål gjordes av hemmalagets Hampus Wallin efter sex minuters spel av den tredje perioden. Matchens lirare var helt klart Jonas Moell-Lindgren som räddade 35 av 36 ESK-skott.

Vallentuna – Väsby 4-5 sd.
Väsby vände och vann borta mot Vallentuna. Efter två perioder ledde Vallentuna med 4-3 men i den tredje perioden kvitterade Väsbys Elliott Lorraine till 4-4 och med bara åtta sekunder kvar av övertidsperioden så gör samme Lorraine 5-4 till Väsby som därmed får bonuspoängen.