Borlänge vann toppmötet & Tranås förstaperiod knäckte Grums

Det spelades fyra matcher i den västra serien under lördagen.

Tranås – Grums 6-1

Tranås behövde en period för att avgöra matchen hemma mot Grums.
Eller sju minuter rättare sagt.
För efter tolv minuters spel fick Tranås sitt första powerplay i matchen och då tog laget också ledningen med 1-0 genom Fredrik Lindström. Två minuter senare ökade Anton Blomberg på till 2-0 och tre minuter senare satte han även 3-0 i fem mot tre.
Minuten senare fixade han även till sitt hattrick när han satte 4-0 i fem mot fyra och innan perioden var till ända hade även Joakim Erdugan skrivit in sig i målprotokollet och ökat på ledningen till 5-0.
Tranås spelade därefter av matchen utan att Grums bjöds på några större farligheter.
Lukas Söderlund spräckte nollan när det återstod knappt två minuter av matchen i powerplay men det blev inte matchens sista mål, det satte Tranås i slutminuten genom Jakob Axelsson.

Arboga – Skövde 2-1

I Arboga var det viktiga poäng som stod på spel när hemmalaget tog emot Skövde.
Gästerna förde den första perioden och vann skotten med 14-5 men målen delade lagen lika på.
William Kaijser gav Arboga ledningen efter nio minuters spel men glädjen blev kortvarig, för 25 sekunder senare hade Jonas Nyman kvitterat.
Det var två jämna lag som möttes i Benkers Glas Arena och lagen hade svårt att komma till några riktiga farligheter.
Hemmalaget var dock lite tuffare framför målen och till slut gav det resultat.
13 minuter in i den sista perioden tryckte nämligen Mikael Hedlund in pucken under Hugo Fagerblom och gav Arboga tre blytunga poäng i jakten på en plats i Allettan efter jul.

Borlänge – Mariestad 2-1

I Dalarna spelades toppmöte och det märktes att det var två bra lag som möttes. Matchen gick i ett högt tempo och båda lagen åkte mängder med skridskor.
Men det var Borlänge som tog ledningen i matchen, Oliver Erixon satte 1-0 två minuter in i den andra perioden och efter nästan fem raka minuter av spel fem mot fyra utökade Sebastian Kaijser ledningen till 2-0 när han styrde in Markus Perssons skott.
I den tredje perioden försökte Mariestad komma tillbaka målmässigt och ett reduceringsmål fick de till. Med en dryg minut kvar att spela, i sex mot fem lyckade Filip Thörnqvist reducera men närmre än så kom aldrig gästerna, istället höll Borlänge tätt och tog tre nya poäng och befäster sin serieledning.

Surahammar – Forshaga 0-2

Surahammar tog emot bottenkonkurrenten Forshaga under lördagen och det var två jämnbördiga lag som gjorde upp om poängen.
Gästerna tog ledningen i matchen fem minuter in i den andra perioden genom Filip Nordström och tack vare Forshagas målvakt, Andro Michel var det ställningen efter 40 minuters spel.
När Surahammar plockade ut Philip Olsson ur kassen i slutet av den tredje perioden skickade Robin Johannesson in slutresultatet 0-2 i tom kasse och gav gästerna tre poäng.