Vimmerby körde över Hanhals i den södra Allettan

Den södra Allettan rullade vidare under onsdagen med full omgång.

Vimmerby – Hanhals 9-1

Vimmerby tog emot Hanhals under onsdagskvällen och smålänningarna hade inga bekymmer att besegra sina motståndare den här kvällen.
Efter knappt sju minuter satte Måns Carlsson ledningsmålet och sedan rullade det på för Vimmerby.
Mathias Wigley dubblade ledningen tre minuter senare och ytterligare tre minuter senare kom även 3-0 genom Martin Jönsson.
Innan den första perioden var till ända hade Vimmerby gått ifrån till 4-0 genom Martin Jönsson och matchen var avgjord redan efter den inledande perioden.
I den andra perioden släppte Vimmerby på trycket en aning men lyckades ändå göra 5-0 genom Hampus Harlestam efter knappt tolv minuter.
I den tredje perioden satte Vimmerby högsta fart från start på nytt och gjorde 6-0 efter en dryg minut genom Hampus Harlestam.
Fyra minuter senare var det dags igen när Martin Jönsson fullbordade sitt hattrick och satte 7-0.
Dryga minuten senare kom även 8-0, målskytt den gången var Mathias Wigley som satte sitt andra för kvällen.
Halvvägs in i den tredje perioden spräckte Hanhals nollan när Kim Jonsson hittade en lucka hos Tomas Rydén men det var Vimmerby som fick sista ordet. Hampus Harlestam satte 9-1 i fem mot tre efter drygt 16 minuter och det blev också slutresultatet i Vimmerby ishall.

Troja-Ljungby – Visby/Roma 5-1

Visby hade tagit sig till fastlandet för match mot Troja-Ljungby under onsdagen och det blev en tuff match för laget från Gotland.
En jämn första period slutade 1-0 till hemmalaget efter att Hampus Andreen givit Troja ledningen efter knappt tio minuter.
I den andra såg hemmalaget till att utöka sitt försprång.
Först gjorde Carl-Johan Sjögren 2-0 efter sex minuter och innan perioden var över hade även Oscar Öhman gjort mål för hemmalaget.
Däremellan hade Visby reducerat till 2-1 genom Einar Engström men Troja hade god kontroll på händelserna trots målet.
När sedan Mattias Åkesson gjorde 4-1 fem minuter in i den tredje akten så var matchen i praktiken avgjord.
Visby försökte så gott de kunde men hemmalaget försvarade sig väl och när Visby plockade ut målvakten Martijn Oosterwijk skickade Hampus Andreen in 5-1 i tom kasse och fastställde slutresultatet.

Tranås – Huddinge 1-2

I Tranås sköts det mängder av skott från de båda lagen men två bra målvakter såg till att hålla siffrorna nere.
Marcus Schelin gav Tranås ledningen efter drygt sju minuter av den första perioden men det var gästerna som skapade flest chanser men de fick inte pucken förbi Fredrik Bergvik.
Istället kom kvitteringen fem minuter in i mittperioden. RObijn Höglund fick in pucken bakom Bergvik och det gav gästerna energi. För bara 22 sekunder senare var ställningen 1-2 i Stiga Arena.
Kim Lennhammer skickade in ledningsmålet för Huddinge och gästerna kunde gå till pausvila i ledning.
I den sista perioden skapade Tranås ett flertal bra chanser men pucken ville inte in bakom Pontus Eltonius och gästerna kunde packa med sig samtliga tre poäng hem i bussen till Huddinge.

Mariestad – Kallinge/Ronneby 3-5

Mariestad som sparkade tränaren Marcus Norell för några omgångar sedan tog emot Kallinge/Ronneby hemma i Mariehus Arena under onsdagskvällen.
Hemmalaget avfyrade många skott mot Isak Edman under matchens gång men gästernas burväktare spelade stabilt och tog hand om det mesta.
Det var även gästerna som tog ledningen i matchen genom Karl Olofsson efter knappa nio minuter och knappt nio minuter senare hade gästerna gått ifrån till 0-3 efter två mål av Sebastian Magnusson.
Då tog Mariestad timeout och det gav en viss effekt, Lucas Larsson reducerade med minuten kvar att spela i den första perioden.
Fem minuter in i mittperioden kom även 2-3 när Linus Engqvist överlistade Isak Edman.
Men när Kallinge fick ett powerplay kom 2-4 för gästerna. Återigen var det Sebastian Magnusson som gjorde målet men Mariestad gav inte upp, Johan Dahlbom reducerade till 3-4 efter knappt 14 minuter och Mariestad var med i matchen in i den tredje perioden.
Men knappt tre minuter in i den sista perioden skickade Sebastian Magnusson in 3-5 och luften gick ur hemmalaget.
Mariestad försökte med att plocka ut Tobias Sandberg ur sin kasse i slutet av matchen för att få till en forcering men KRIF höll undan och fick med sig samtliga poäng hem till Blekinge.

Grums – Kristianstad 3-4 (förlängning)

Grums tog emot konkurshotade Kristianstad under onsdagskvällen och hemmalaget bjöd på bra motstånd mot skåningarna.
Men det var gästerna som tog ledningen i matchen genom Johan Lundgren efter drygt elva minuters spel.
Grums såg dock till att kvittera när de fick chansen att spela powerplay. Jesper Norbäck överlistade Joel Gistedt och matchen var helt jämn på nytt.
Men innan den första vilan ordnade Victor Löfstedt ett nytt ledningsmål för Kristianstad.
Och när Vicot Laz satte 1-3 i början av den andra perioden var det nog många som räknade med att Kristianstad skulle plocka med sig samtliga poäng hem.
Men landslagsuttagna Lukas Söderlund reducerade till 2-3 i powerplay efter knappt åtta minuter och Grums hade bud på kvittering vid ett par tillfällen.
Men det krävdes ett nytt powerplay innan August Lundqvist kunde se till att Grums fick med sig en poäng från hemmamatchen.
Hemmalaget fick ett bra tillfälle att avgöra när Herman Hansson visades ut för osportsligt uppträdande och Grums fick spela powerplay i tre minuter. Men målet kom aldrig och matchen gick istället till förlängning.
Där såg Viktor Wahldén till att skicka in det avgörande målet och skicka bonuspoängen till Kristianstad.