Viktiga poäng i serietoppen mot Enköping

Serieledarna Strömsbro ställdes mot ett Enköping på bortaplan som var i desperat behov av poäng, men det var Strömsbro som skulle gå vinnande ur den här striden efter en vinst med 2-5.

Hemmalaget visade direkt att de har viktiga poäng att spela för i bottenstriden. Man kom ut med ett högt tempo och Strömsbro hade svårt att hinna med inledningsvis. Efter cirka tre minuters spel var Enköping nära att ledningen men stolpen räddade den gången. Man trodde också att man tagit ledningen efter ungefär halva perioden med målburen var ur sitt läge. 1-0 skulle dock komma minuten senare genom Niklas Rigelius och det utbröt stort jubel på läktarna. Flink stod för ett par riktigt fina räddningar i slutet av perioden och motade 16 av 17 skott. Strömsbro skulle få chansen i numerärt överläge med cirka 4 minuter kvar av perioden. Efter att man backade hemåt skickade Nicklas Strid kanske iväg årets passning från egen zon upp till Joakim Axman som bara kunde åka och lägga in pucken bakom Enköpingsmålvakten.
Lagen slog av på tempot i inledningen av den andra perioden. Strömsbro var nära att ta ledningen när man kom två mot en men pucken ville inte in den gången, men när man fick chansen i numerärt överläge så var det kaptenen som klev fram och vi hade 1-2 efter Viktor Ehn’s elfte mål i den Östra fortsättningsserien. Några minuter senare fick man chansen i spel fem mot tre och den chansen tog man till vara på. Nicklas Strid avlossade ett skott från sin backplats som letade sig över mållinjen och Rallarbo hade utökat ledningen till 1-3. Men det var inte slut där. Med mindre än en minut kvar av perioden skickade Gabriel Deutsch in 1-4 från målvaktens vänstra sida.
När den tredje perioden var ungefär fyra minuter gammal kunde Christoffer Persson utöka Strömsbros ledning till 1-5. Det var en period där utvisningarna duggade tätt och båda lagen fick slipa på poweplay-spelet, dock skulle inget PP-mål göras. Som mest hade Enköping fyra spelare i sitt utvisningsbås. Man lyckades dock få in ett reduceringsmål till 2-5 men närmare än så kom man inte och Strömsbro kunde ta den fjärde raka segern och tre viktiga poäng i tabelltoppen.

Enköpings SK – Strömsbro HC 2-5 (1-1, 0-3, 1-1)
Skott: 48-30 (17-9, 14-12, 17-9)
Utv: 30-16 (2-4, 6-0, 22-12)