Förlust mot Nybro Vikings under fredagskvällen

HC Dalen förlorade under fredagskvällen seriefinalen mot Nybro Vikings IF med 1-0. Foto: Marcus Vilson

Seriefinal mellan Nybro Vikings och HC Dalen ägde under fredagskvällen rum i Liljas Arena. Dalens tränare Per Gustafsson talade innan matchen om att det gäller att behålla tålamodet och fortsätta spela bra defensivt för att därifrån bygga upp ett offensivt spel. Just defensiven var något som HC Dalen fick koncentrera sig på i inledningen av matchen då Nybro spelade runt och tvingade Dalen till att slå sig ifrån sig pucken. Nybro fick tio minuter in i perioden chansen i powerplay och där fick man se bevis på Dalens strålande spel i boxplay där man städade undan Nybro hur enkelt som helst. En annars ganska trög period med en hel del slarv från båda lagen.

Andra perioden bestod lite av ett ställningskrig där båda lagen inte skapade speciellt ånga lägen men istället så åkte man runt och inväntade att det andra laget skulle göra ett misstag. En del misstag gjordes av båda lagen och perioden liknade i mångt och mycket den första med fåtal lägen och en hel del slarv. Dalen tog ett litet spelmässigt övertag i slutet av den andra perioden som också den slutade mållöst. Det skulle dröja enda fram till den hälften av den tredje perioden innan första målet kom och sett genom hemmalaget där Janne Väyrynen stod för ett riktigt klassmål.

Det var just det där misstaget som lagen åkte runt och väntade på som föranledde målet. Dalen höjde tempot efter målet och var till stor del av perioden det lite mer spelförande laget. I jakten på kvittering plockade Dalen ut målvakten och satte hårt tryck mot Nybro  men hemmalaget höll ifrån och vann en målsnål tillställning med 1-0.

Nybro Vikings IF 1-0 HC Dalen (0–0, 0–0, 1–0)