Hårt jobb slog individuell skicklighet

Det hårda jobbet vann över elegansen när Skövde och Åker/Strängnäs drabbade samman i premiären av Hockeyettan Västra och hemmalaget segrade med klara 5-1.
– Det är en godkänd premiär tycker jag, summerade hemmatränaren Tomas Kempe efteråt.

Det var två olika filosofier som möttes när Skövde och Åker/Strängnäs, som lagom till den här säsongen tagit klivet från den östra serien till den västra, drabbade samman i premiären. Skövde som bygger mycket på hårt jobb och välorganiserat försvarsspel. Åker/Strängnäs som förlitar sig på enskilda spelares spetskompetens och dessutom kom till spel med bara tre femmor.

När 60 effektiva minuter förflutit var det inget snack om vilket spel som varit mest framgångsrikt den här eftermiddagen.

– Vi hade på känn innan att det skulle bli en småklurig match. De har en del skickliga spelare, konstaterade Tomas Kempe på presskonferensen efter matchen.

– De ville dra ner på tempot, men jag tycker att det är vår match även om de har några vassa chanser på grund av att vi tappar puck.

Det fick Åker/Strängnäs-tränaren Erik Ahlström att replikera.

– Vi ville inte alls dra ner på tempot, men ni hade ett jäkla tempo i början, sa han.

– Vårt spel bygger på att vi ska ha ett högt tempo med hjälp av ett bra passningsspel, vi ska inte åka som dårar, det har vi inte material till. Men passningsspelet fungerade inte idag och då får vi inte alls upp tempot.

 

Målskyttarna misslyckades
Ahlström som är nygammal på posten som Åker/Strängnäs-tränare var inte alls nöjd med premiären.

– Det är ett rättvist resultat, konstaterade han om 1-5 i baken.

– Vi har målchanser och om vi hade tagit tillvara på dem hade vi kunnat vara med. Om våra målskyttar gjort det de skulle, men spelmässigt var Skövde bättre.

Det är inte varje dag Tony Lagerström missar två frilägen….
– Han är här för att producera poäng. När rätt spelare får lägena och det inte blir mål då blir det jobbigt, konstaterade Ahlström.

Tomas Kempe å sin sida kunde glädja sig åt tre poäng efter gott arbete.

– Det är ändå en godkänd premiär tycker jag, det var lite stelt emellanåt, men det var viktigt att få med sig segern. Kul att vara tillbaka på Hovet och spela seriematch igen.