Första omgången i PlayOff 3 slutade på följande vis:

Mariestad BoIS – Troja/Ljungby 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Vimmerby HC – Kristianstads IK 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Piteå HC – Visby/Roma 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

Mariestad stod för en mycket starkt insats när man lyckades besegra Troja i ”sudden” hemma i Katrinhallen i onsdags. Innan nedsläpp hyllades dessutom Mariestads trotjänare och lagkapten Filip Thörnqvist för sina 400 matcher i BoIS-tröjan. Thörnqvist firade det hela med att assistera till Lucas Larssons 1-0 mål i Powerplay, i slutskedet av den andra perioden. Troja som på senare tid haft det tungt i PP lyckades dock kvittera i nyss nämnda spelform en bit in i tredje perioden, genom Sebastian Benker. 1-1 efter 3 perioder och matchen gick till förlängning där hemmalagets Douglas Lögdal stänkte dit segermålet från nära håll. Troja har nu förlorat 3 matcher i rad och måste bryta den trenden om inte säsongen ska vara över på fredag.
Se highlights från matchen här

Vimmerby var i gott slag inför matchen mot Kristianstad. Stärkta av segern över Sundsvall i PlayOff 2 såg smålänningarna med tillförsikt fram emot att ta sig an Kristianstad. Gästerna tog dock tag i kommandot direkt när Thom Flodkvist prickade in 0-1 redan efter 59 sekunder. I den andra perioden utökade Kristianstad sin ledning till 0-2 genom Daniel Andersson. Hemmalagets Kalle Östman reducerade sedan innan mittenakten var till ända. Vimmerby kom dock aldrig närmre än så, Kristianstads Sebastian Magnusson satte 1-3 en bit in i tredje perioden efter en stilig dragning. Med lite mindre än 2 minuter kvar av matchen tog Vimmerby ut målvakten, vilket dock resulterade i att Viktor Holmkvist kunde lägga in 1-4 i öppet mål. Nu måste Vimmerby vinna två gånger om borta mot Kristianstad om inte säsongen ska vara över för Eric Karlssons manskap.

Stärkta av två bortasegrar mot Väsby i PlayOff 2 tog Piteå emot Visby/Roma hemma i LF Arena. Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget ledningen i den andra perioden när Erik Wikgren slog in returen på Isak Pantzares skott från blålinjen. Målet följdes upp av ett paltregn när hemmafansen slängde in sin medhavda matsäck på isen. Visby/Roma kvitterade några minuter senare genom Fredrik Sandberg från nära håll. Gästerna tog sedan ledningen genom Arvid Larsson i PP. Blott 16 sekunder senare kvitterade dock Piteå genom backen Olof Lundberg. Inför den tredje perioden var ställningen likaläge 2-2. Piteå fick chansen två gånger om i powerplay, men Visbymålvakten Sammy Gustavsson höll tätt. Istället var det Visby som drog det längsta strået när Mikael Adamsson i Powerplay avslutade ett vackert anfall. För Piteås del gäller det nu att upprepa bedriften mot Väsby från PlayOff 2 om man ska lyckas ta sig till kvalserien.