Grästorp: ”Vi sänker inte målsättningen”

I fjol var Grästorps IK en positiv överraskning. I grundserien var man bara tre poäng från att kvalificera sig för Allettan, men efter seger i fortsättningsserien tog man sig ändå till play off. Där tog det dock stopp mot Tranås. I år är den västra serien bytt mot den södra för Grästorps del.

– Bortsett från att vi tappar derbyna mot Skövde och Mariestad är det enbart positivt. Det blir nya lag att möta och framför allt fler toppmatcher, vilket utvecklar spelarna, säger GIK:s sportchef Peter Johansson.

Även om det är ny serie och resultaten inte gått Grästorps väg på försäsongen tror Johansson att GIK kan upprepa fjolårets starka säsong.

– Vi var precis nedanför strecket i fjol och sänker inte målsättningen i år. Om allt stämmer kan vi vara med och slåss, även om det blir tuffare matcher.

Till årets säsong har fjolårets poängstarkaste spelare, Jesper Sellin, lämnat laget för spel i Skövde IK, men erfarna spelare som Anton Lindgren och Jonas Lönn har plockats in för att ge laget värdefull rutin. Johansson är nöjd med truppen, även om han inte uteslutar att ytterligare någon spelare kommer att värvas.

– Vi har tappat Sellin, men han spelade med Carl-Johan Svensson, vilket är tacksamt. Vi känner att det är lättare att ersätta Sellin än om vi exempelvis hade tappat Carl-Johan.

– Vi saknade erfarenhet i fjol och det har vi fått in. Det kändes viktigt att få in spelare som varit i den södra serien eftersom många av våra spelare inte ens spelat i de hallarna. Jag tycker att vi har en bra mix i truppen när det gäller ålder och typer av spelare. I dagsläget är vi nöjda.

Grästorp spelar sin seriepremiär borta mot Helsingborg och när Grästorp nu blir en ny bekantskap för publiken i den södra serien tipsar Johansson om ett par spelare att hålla ögonen på.

– Carl-Johan är alltid sevärd. Nu får han en nygammal lekkamrat i Jonas Lönn och de två hittar varandra jättebra. Jag tycker vi har flera spänannde killar i truppen, men vi får se lite vilka konstellationer och roller spelarna får, avslutar Johansson.

 

/ Anton Gustavsson