Värmlandslagen segrade i västra fortsättningsserien

Två matcher utspelade sig i den västra fortsättningsserien under onsdagskvällen.
Grums som jagar förstaplatsen och därmed playoff tog sig an Kumla på hemmais och i Västmanland tog Surahammar emot Forshaga i en jämn batalj.

Grums – Kumla 3-1

Det var värmlänningarna som inledde bäst i Billerudhallen och hemmalaget fixade ledningsmålet efter knappt tolv minuters spel genom Jerker Westberg.
När sedan Grums fick chansen att spela med en man mer på isen trodde nog de flesta i Billerudhallen att hemmalaget skulle utöka sin ledning, men Alexander Kovalonok ville annorlunda, snodde åt sig pucken och kvitterade i boxplay.
Glädjen blev dock kortvarig för gästerna, för under samma powerplay hängde Jerker Westberg dit sitt andra mål för kvällen och gav Grums ledningen på nytt inför mittakten.
I den andra perioden var det gästerna som ägde mest puck och skickade iväg 14 skott på mål, men stabila målvakten Viktor Scherrieble höll tätt och istället för kvittering till 2-2 kunde Johan Erkgärds fixa 3-1 i powerplay för sitt Grums.
I den sista perioden jagade gästerna febrilt efter i första hand en reducering men när laget drar på sig en mängd utvisningar är det svårt att vinna matcher.
Alexander Kovalonok satt sex minuter under perioden, Christian Axelsson satt 14 minuter och Grums kunde utan några större bekymmer bevaka sin ledning matchtiden ut och tog därmed tre viktiga poän i jakten på Köping som fortfarande toppar tabellen.

Surahammar – Forshaga 3-4 (förlängning)

Surahammar har haft en oerhört jobbig säsong och under onsdagen var laget ute efter att lyckas öka på sin poängskörd. I grundserien tog laget fyra poäng på 22 matcher, i fortsättningsserien hade det innan kvällens match blivit tre på fyra matcher.
Men Surahammar kom ut laddade till matchen visade att de inte tänkte g sig utan kamp när Forshaga var på besök.
Jakob Forslund ordnade 1-0 drygt åtta minuter in i matchen och Niklas Damm Åberg ökade på till 2-0 i powerplay två minuter senare.
Surahammar stod för ett riktigt bra spel under matchens tio första minuter och överlag ägde hemmalaget spelet under de inledande 20 minuterna.
Calle Kjällström reducerade förvisso för gästerna efter 18.34 men Surahammar gick till pausvila med en ledning i ryggen.
Mittperioden fortlöpte i en rask takt utan speciellt många målchanser eller avblåsningar och inför den tredje perioden var hemmalaget fortsatt i ledning.
I den tredje perioden var det återigen Surahammar som var spelförande men det var istället gästerna som gjorde mål, som en blixt från klar himmel kvitterade Niclas Edman till 2-2 efter två minuters spel och publiken i Surahammar började nog ana en ny jobbig poängförlust.
Surahammar fick chansen att ta tillbaka ledningen när domare Daniel Persson visade ut nämnde Edman för en tripping efter drygt fem minuter, men powerplayspelet blev resultatlöst den gången.
Strax efter Forshaga blivit fulltagligt fick Surahammar en ny chans i powerplay när Forshaga spelade med för många spelare men inte heller då lyckades hemmalaget överlista David Söderberg.
I Surahammars tredje powerplay blev det mål, men det var inte Surahammar som gjode det, Stefan Kask fixade istället 3-2 för Forshaga i boxplay med drygt fem minuter kvar att spela.
Jakob Forslund var dock snabb med att kvittera och Surahammar lyckades ta matchen till förlängning men väl där var det inget snack, Forshaga fick en chans i fyra mot tre och såg till att förvalta den, Niclas Edman avgjorde och skickade bonuspoängen till Värmland när det återstod fem sekunder av matchtiden.