Den västra fortsättningsserien har rullat vidare under helgen med fyra stycken matcher, en i fredags och tre under söndagen.

Arboga – Köping 1-8

Köping fortsätter att inneha förstaplatsen i den västra fortsättningsserien, detta trots att laget bara spelade en match under veckan som gick.
I fredags reste laget de knappa två milen söderut för att spela ett hett derby mot Arboga.
Det var jämt mellan lagen under en period, Köping var sylvassa i sina avslut och gjorde mål på allt verkade det som.
Men i den inledande perioden fick publiken se en relativt jämn historia och varken Arboga eller Köping kom till speciellt många farliga lägen.
Ett läge som dock resulterade var när Antobń Karlsson satte 0-1 för gästerna efter 15 minuters spel.
I den andra perioden lossnade målskyttet för gästerna.
Först gjorde Johan Eek 0-2 efter 3.32 och halvvägs in i perioden ökade Anton Svensson på till 0-3.
Då tog Arboga sin timeout men det hjälpte föga, bara två minuter senare skickade Marcus Viitanen in 0-4 och Daniel Eriksson i Arbogamålet byttes ut mot John Morelius i hopp om att få stopp på målkavalkaden.
Han höll tätt till det var spelat drygt två minuter av den tredje perioden, då spräckte David Lundmark Morelius nolla och ökade på till 0-5.
Jonas Warman reducerade och såg till att Arboga slapp bli nollade i derbyt efter 5.26 men gästerna var skoningslösa i sitt anfallsspel och replikerade med att sättta 1-6 genom Edvin Johansson efter 7-15.
Tre minuter senare kom även 1-7 genom Ludvig Nilsson och med mindre än fem minuter kvar av matchen fastställde Jonathan Ström slutresultatet till 1-8.
Åtta olika målskyttar för Köping alltså, en enorm styrka och fortsätter laget spela som mot Arboga blir det svårt för de andra lagen att ta playoffplatsen ifrån Köping.

Enköping – Surahammar 4-0

Surahammars bortamatch mot Enköping kunde helt klart börjat på ett bättre sätt, redan efter 19 sekunder spräckte Daniel Andersson namnen Olssons nolla och gav Enköping ledningen.
Den första perioden tillhörde hemmalaget men Olsson i gästernas mål spelade upp sig och tog revansch för det tidiga målet med ett par fina räddningar.
I den andra perioden gjorde Enköping processen kort med Surahammar och såg till att punktera matchen.
Jesper Bärgård fixade 2-0 i powerplay efter 9.13 och med knappt fyra minuter kvar skickade Dennis Näslund Nordqvist in 3–0 och matchen kändes avgjord.
I den tredje perioden spelade gästerna upp sig en aning men Simon S:t Cyr i Enköpingskassen var omutlig och det enda målet i perioden kom från Jesper Sojés klubba. I powerplay ökade han på till 4-0 för Enköping och såg till att laget tog viktiga poäng i kampen om att slippa kvala sig kvar i HockeyEttan.

Forshaga – Grums 2-1 (förlängning)

I Värmland spelades säsongens tredje derby mellan Forshaga och Grums och det blev en målsnål och tät tillställning. Båda lagen spelade med en hög press och såg till att befinna sig i skottlinjen allt som oftast vilket gjorde att de riktiga målchanserna uteblev under den första perioden.
I den andra perioden fick båda lagen chansen i powerplay men inte heller då blev det några mål, mycket tack vare två duktiga målvakter i David Söderberg i Forshagakassen och Viktor Scherrieble i Grumsmålet.
Istället fick de dryga 400 åskådarna i Ängevi Ishall vänta till den tredje perioden innan de fick jubla för mål.
I powerplay dundrade Henrik Tång in 1-0 för Forshaga, efter knappt fyra minuters spel och det såg länge ut som det skulle bli matchens enda mål.
Men när klockan tickat upp på 17.15 hittade Jerker Westberg ett hål hos Söderberg och såg till att ta matchen till förlängning.
En förlängning som hemmalaget fick inleda i spel fyra mot tre efter att Stefan Thellberg dragit på sig en utvisning med två sekunder kvar av ordinarie matchtid.
Det tog en dryg minut sedan hade Niclas Edman avgjort och skickat bonuspoängen till Forshaga som därmed gick förbi Grums i tabellen och upp på andra plats, fyra poäng från Köping.

Kumla – Arboga 2-3 (förlängning)

I Kumla skulle Arboga försöka studsa tillbaka efter förnedringen från i fredags och det började bra för gästerna, efter att Erik Planeby och Alexander Kovalonok dragit på sig varsin utvisning fick Arboga chansen i fem mot tre, något som Jimmy Hellström såg till att utnyttja. Fredrik Orrsten styrde powerplay-spelet, spelade till Rasmus Koskinen som i sin tur spelade vidare till Hellström och han skickade in 0-1 bakom Tim Harrysson.
När sedan samma Hellström blev utvisad kom kvitteringen, Alexander Kovalonok framspelad av Erik Planeby överlistade Daniel Eriksson och såg till att matchen var oavgjord inför period nummer två.
Mittperioden blev inte lika händelserik som den första men publiken fick se ett mål, Rasmus Koskinen gav gästerna lednngen efter 13.42 och ledningsmålet stod sig perioden ut.
I den tredje perioden var det gästerna som skapade flest chanser men det var hemmalaget som gjorde det enda målet, Oscar Svanborg kvitterade halvvägs in i perioden och matchen gick till förlängning.
En förlängning som hemmalaget dominerade, Kumla sköt sju skott i förlängningen men pucken ville inte in bakom Eriksson och när publiken började förbereda sig på straffläggning kom det avgörande målet, som en blixt rån klar himmel skickade Rasmus Koskinen in segermålet bakom Tim Harrysson med gästernas enda skott i perioden.
Två viktiga poäng för Arboga i bottenstriden och kampen för att undvika negativt kvalspel.