Grums slog seriesegraren & Surahammar tog tre poäng

Köping har redan säkrat seriesegern i den västra vårserien och hade svårt att tända till när laget begav sig till Grums under fredagen, Enköping befäste andraplatsen under söndagen och Kumla kunde ha skickat Arboga till kvalserien.

Grums – Köping 4-1

Nykomlingen Grums har gjort en bra första säsong i HockeyEttan och såg under fredagen till att besegra seriesegrande Köping på hemmais.
Robin Wall inledde målskyttet efter knappa åtta minuter och halvvägs in i perioden ökade Henrik Messfeldt på till 2-0 när han fick chansen på straffslag.
Två minuter in i mittperioden ökade Albin Breitkreuz på till 3-0 och Köping kändes som ett slaget lag.
I den tredje perioden lyckades dock Jonas Nyman reducera knappt fem minuter in men Robert Thellberg fastställde slutresultatet halvvägs in i slutakten.
Viktor Scherrieble i hemmakassen stod för 38 räddningar och var en av orsakerna till att Grums lyckades besegra Köping.

Enköping – Forshaga 3-2 (förlängning)

Ludwig Ahlin behövde 20 sekunder i powerplay för att ordna 1-0 för Enköping när Forshaga var på besök och det var också ställningen efter den första perioden.
I den andra perioden kvitterade Calle Kjällström efter 8.53 men hemmalaget gick till pausvila efter att Västerås-lånet, Douglas Alenbring överlistat David Söderberg.
Stefan Kask såg dock till att Forshaga fick med sig en poäng när han kvitterade till 2-2 efter knappa 13 minuter.
I förlängningen var det hemmalaget som drog det längsta strået, Fredrik Lovén blev stor matchhjälte när han sköt bonuspoängen till Enköping minuten in i förlängningen.

Surahammar – Kumla 2-1

Surahammars första seger i grundserien kom mot Kumla, då vann laget med 3-2, under söndagen lyckades Surahammar vinna mot Kumla på nytt.
Oscar Sinnby gjorde 1-0 i numerärt underläge 13 minuter in i mittperioden och bara 39 sekunder senare såg Sinnby till att även göra 2-0.
Kumla behövde ett powerplay för att spräcka Philip Olssons nolla men närmare än Rasmus Sandgrens reducering kom aldrig Kumla.
Surahammar tog istället samtliga tre poäng och kanske kan få med sig lite självförtroende till den kommande kvalserien.
Kumla har fem poäng ned till Arboga på sjätte plats med två omgångar kvar att spela och mycket tyder på att det blir Arboga som får göra Surahammar sällskap i kvalserien.