fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

PRESSMEDDELANDE från HHC: Hälsingefostrade Mathias Hellgren klar för säsongen 2019-2020

Hudik Hockey har idag kommit överens med centern Mathias Hellgren om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019-2020.

Foto: Peter Scott

Mathias är 23 år, kommer senast från Nyköping Gripen och har Alfta GIF som sin moderklubb.

– Det är alltid kul att kunna ta hit spelare som har rötterna i Hälsingland. Mathias är en tvåvägscenter som är stark både offensivt och defensivt som vi har följt en längre tid. Vi har även sett honom spela ett flertalet gånger då han mött oss när han spelat i både Nyköping Gripen och i Valbo, säger sportchef Pär Langer.

Mathias började spela hockey i Alfta och gjorde som 15-åring debut i Alfta GIF:s A-Lag i division 2. 2014 flyttade han till Mora där han tillbringade två säsonger i J20 SuperElit och därefter har det blivit A-lagsspel i både Valbo och senast Nyköping Gripen.

Mathias kommer från sin poängbästa säsong där han gjorde 31 poäng (11+20) på 30 matcher.

– Jag valde Hudik Hockey eftersom det känns som de har något stort på gång, framförallt med tanke på den senaste säsongen. Vi har haft kontakt ett tag nu och det känns jättekul att få komma till Hudiksvall och spela, säger Mathias.

Magnus Åkerlund, målvakt, Andreas Bosson, målvakt, Henric Nordin, back, Simon Löf, back, Alexander Pettersson, forward, och Anton Hammargård, forward, är övriga som är klara för nästa säsong.

Mathias Hellgren (F)

Född: 960426

Vikt: 85 kg

Längd: 187 cm

Moderklubb: Alfta GIF

Övriga klubbar: Alfta GIF, Bollnäs IS, Timrå IK J18, Mora IK J20, Valbo HC, Nyköping Gripen

För mer info gå in HÄR (källa: Eliteprospects)