fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Enock har hittat trivselfaktorn

Fredag, söndag, onsdag – tre matcher på sex dagar! Och alla mot tilltänkta och betrodda toppkonkurrenter. Det är vad som väntar nu för HHC efter den starka öppningen med tre raka segrar och 15-1 i målskillnad. Dessutom inleds säsongens hittills tuffaste matchperiod med en resa till Visby på fredag.

Fotograf: Roger M Persson.

Det betyder att HHC-spelarna inte är hemma igen förrän på lördag eftermiddag och redan på söndag morgon ska de vara på is igen för den så kallade matchdagsvärmningen inför hemmamötet med Väsby.

Visby borta på fredag, Väsby hemma på söndag och Huddinge borta på onsdag. Det är svårt att hitta något som är mycket svårare än så i ATG HockeyEttan. Nu väntar säsongens hittills största utmaning.

– Och det ska bli riktigt kul att komma iväg till Visby. Att det sedan är tätt mellan matcherna är man ju van vid. Det kan vara lite slitsamt, men det gäller att ta hand om kroppen med sömn, mat och dryck för att ladda batterierna, konstaterar #49 Hugo Enock, som fått en bra start i HHC med fyra poäng (2+2) på de tre första matcherna.

– Det känns bra. Jag har ju inte gjort så många poäng de senaste säsongerna. Och jag jobbar fortfarande varje dag med omskolningen från back till forward, säger den snart 22-årige snabbskrinnaren som växte upp i Karlskoga och sedan tidigt hamnade i Färjestads juniorverksamhet.

Säsongen 2016-2017 gjorde Hugo Enock 33 matcher i SHL med Färjestad innan det blev en säsong i allsvenskan med Timrå (45 matcher) och en säsong i Leksand (35 matcher).
Att han nu tagit ytterligare ett steg neråt i seriesystemet ser han inte som ett misslyckande.

– Nej, det är snarare en utmaning och en chans för mig att få börja om på en hög nivå. Och nu kan jag fokusera helt på forwardsrollen. Jag har mycket kvar att jobba på och för att hitta tajmingen. Det gäller att ha tålamod och tro på det man gör, menar Hugo Enock, som spelar i ett tröjnummer som alltid haft en speciell betydelse i HHC med spelare som Fredrik Sundin, Magnus Nilsson och Markus Västilä.

Hugo Enock visste inte mycket om Hudiksvall innan han kom hit.

– Egentligen ingenting. Jag hade aldrig varit här. Men nu vet jag att det är en mysig liten stad med många fina hus som har bevarats. Jag bor där nere i Fiskarstan i ett sådant hus och jag trivs verkligen med omgivningen där, berättar Hugo.

– Det gäller att ta vara på varje dag och göra det så bra som möjligt där ute på isen. Vi har ett bra lag där alla jobbar hårt varje dag och mot samma mål. Alla försöker bli lite bättre och har ambitioner att ta det vidare.

Hugo Enock har framförallt skridskoåkningen som sitt främsta vapen. Målet han gjorde i matchen mot Sollentuna är redan en klassiker och som snurrat åtskilliga varv på YouTube.

– Som liten hade jag väl en naturlig fallenhet, men min pappa har berättat att jag vinglade runt helt utan kontroll på mina första plastskridskor. När jag fick riktiga skridskor gick det bättre och sedan var jag tidigt med i skridskoskolan där hemma. Men annars har jag väl inte tränat skridskoåkning mer än någon annan på den här nivån, säger #49 Hugo Enock.

Nu går han och ATG HockeyEttan vidare mot nya matcher. Och för HHC:s del kanske det krävs ytterligare en nivå i spelet när lag som Visby, Väsby och Huddinge väntar på den andra planhalvan…

Skribent: Lars Gösta Larsson