HHC tappade i tredje perioden

Efter två täta perioder, med kamp i nästan varje situation och i varje spelmoment, rann energin ur HHC i den tredje perioden där Väsby inte bara krigade in en kvittering utan sedan också avgjorde med ett vackert segermål i förlängningen.

2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) slutade söndagsmatchen i Glysishallen dit HHC kom efter ett tufft veckoslut med två långa resdagar i buss och båt för fredagsmatchen i Visby. Eller som HHC:s sportchef Pär Langer uttryckte det inför VIP-åskådarna i den andra pausen:

– Det tar ju lika lång tid att åka till Visby som att åka till Thailand…

– Det kan vara en förklaring, men inte en anledning. Vi vill ju vara ett lag som ska spela i allsvenskan och då ska vi klara det här också. Vi måste vänja oss vid att det är så här. Vi tog en del konstiga beslut och började anfalla en och en när vi istället borde ha klarat av att spela på vår ledning, tyckte Per Ljusteräng.

HHC hade inte heller någon tur i ”utvisningslotteriet” med tre raka 2-minutersstraff under matchens åtta sista minuter och när kraften redan var på väg att rinna ut, så blev det för tungt mot ett Väsby som verkligen gick för segern och som visade hög moral när de vände underläget till seger och 2 poäng medan HHC fick nöja sig med en ”tröstpoäng” den här gången efter sina fyra raka segrar i serieöppningen.

Första perioden var både jämn och fartfylld, men när HHC tog ledningen med 1-0 (11.33) när #29 Jesper Wiberg som vanligt vann en kamp framför motståndarkassen och tog vara på sin egen retur för att trycka in pucken såg det ljust ut för hemmalaget.

Väsby vek inte ner sig utan kunde kvittera till 1-1 genom Jesper Kemi när HHC gick bort sig i markeringsspelet och Väsby-spelaren fick fritt fram mot #1 Magnus Åkerlund, som efter två matcher mellan stolparna fick släppa in säsongens första baklängesmål.

När HHC i den andra perioden ökade på till 2-1 av #49 Hugo Enock, som styrde in skottet från #18 Erik Flood i numerärt överläge, kändes det som en matchavgörande sekvens eftersom HHC precis innan hade klarat av en dubbelutvisning med bland annat nästan en och en halv minut i spel 3 mot 5.

Tredje perioden blev riktigt tung för hemmalaget. Farten var borta, passningarna gick ofta fel och närkampsspelet tog slut. Väsby tryckte på för en kvittering och HHC sjönk allt djupare i egen zon där Magnus Åkerlund gjorde några riktigt vassa räddningar.

När sedan Väsby fick sitt andra raka power play kom kvitteringen till 2-2 av Oliver Horssell efter 16.28 och när HHC direkt därefter åkte på sin tredje raka utvisning räckte den också en bit in i förlängningen. HHC klarade av det numerära underläget, men när det sedan blev spel 3 mot 3 igen gjorde Väsby ett riktigt snyggt segermål genom Christoffer Gozzi.

Att det inte finns några lätta eller säkra poäng i ATG HockeyEttan kan vi väl också notera när Visby förlorade med 4-1 i Strömsbro och Segeltorp slog Huddinge med 5-4 efter att ha gjort 4-0 i den första perioden.

Skribent: Lars Gösta Larsson