Hudik tog skön seger efter svår början

HHC tog sig snabbt tillbaka på vinnarspåret efter övertidsförlusten mot Väsby och kunde på onsdagskvällen åka hem från Huddinge med tre tunga poäng i bagaget.

2-3 (0-2, 1-0, 1-1) slutade säsongens hittills märkligaste match i Björkängshallen där det kändes som om det nästan aldrig var spel 5 mot 5 ute på isen – i varje fall inte i de två avslutande perioderna då dörrarna till utvisningsbåsen öppnades 14 (!) gånger för att ta emot utvisade spelare i en match där domaren sammanlagt hittade 17 tvåminutersstraff i en match som varken var ful eller brutal.

För HHC började det riktigt tungt med två skador innan klockan hade tickat fram till 7 minuter. Det började med att #1 Magnus Åkerlund fick lämna isen redan efter 5.39. I samband med en låg räddning fick HHC-målvakten känningar i ena ljumsken och han försökte inte ens spela vidare utan lämnade direkt isen.

Därmed fick #25 Andreas Bosson hoppa in på nytt, vilket knappast kändes oroande med tanke på hans tidigare matcher mellan stolparna.
En dryg minut senare var det dags för #4 Henric Nordin att få hjälp av isen efter att ha träffats av ett hårt skott på insidan av ena knäet. Nordin hade riktigt ont och kommer under torsdagen att undersökas ytterligare. Det var i skrivande stund osäkert hur allvarlig skadan är.

HHC fick också inleda med två tidiga numerära underlägen, men kunde ändå samla ihop sig och göra två fina mål i slutet av perioden. Det första gjorde #10 Jonas Lindström efter 16.58 på ett direktskott på passning från #39 Anton Hammargård.

Innan första perioden var över ökade sedan #24 Axel Levander på till 0-2 (19.01) när #49 Hugo Enock tog upp pucken och med sin passning hittade Levanders klubba framför mål. Avslutet var kliniskt och HHC satt i förarsätet.

Resten av matchen blev helt förryckt av alla utvisningar där HHC sammanlagt åkte på nio tvåminutare mot åtta för Huddinge.

– Det var ju inga stora saker, men domaren stod ofta bra placerad och när han en gång hade börjat plocka så var han i alla fall konsekvent och det var ju bra, kommenterade Per Ljusteräng, som var besviken på spelet, men glad över segern.

– Vi måste ju ta med oss att vi på fem dagar har rest fram och tillbaka till Visby och en gång till Stockholm och tagit sju poäng på tre matcher mot troliga toppkonkurrenter. Det är bra. Men i övrigt får vi väl använda matchfilmen som en instruktion för hur vi inte ska göra.

Det var alldeles för slarvigt och okoncentrerat ikväll och vi tar väldigt många konstiga beslut, tyckte HHC-tränaren.

I andra perioden reducerade gamle HHC-bekantingen Oscar Bergkvist till 1-2 innan #26 Mathias Hellgren stänkte in 1-3 efter 5.59 i den tredje perioden, ett mål som skulle räcka för seger även om Kim Lennhammer lite för enkelt fick göra 2-3 (8.49) vilket gjorde att HHC hamnade lite i brygga i slutet, men ändå kunde kriga hem tre sköna poäng. Det var riktigt nära när Oscar Bergkvist prickade stolpen i slutet, men den här gången hade HHC marginalerna på sin sida.

Skribent: Lars Gösta Larsson