Dags igen för HHC i hemmarinken

Efter sex matcher – tre hemma och tre borta – har Hudik Hockey så här långt bara tappat två poäng och är ännu obesegrade vid full tid i ATG HockeyEttan. Det är en utdelning som tränaren Per Ljusteräng känner sig rätt nöjd med.

– Ja, framförallt är jag glad över att vi klarade ”helvetesresan” till Visby så bra då vi dessutom hade tre matcher på fem dagar och ytterligare en resa till Stockholm. Poängmässigt har det varit bra utdelning, konstaterar HHC-tränaren inför nästa hemmamatch – mot Segeltorp på onsdag.

– Däremot finns en del saker i spelet där vi måste och kommer att bli bättre. Framförallt har vi en del att jobba på i passningsspelet där vi ibland tar väldigt konstiga beslut och skickar pucken direkt till motståndarna, menar Ljusteräng.

– Dessutom har vi klarat oss bra när det gäller skador och skavanker. Just nu är det väl bara Åkerlund som rehab-tränar, konstaterade Per Ljusteräng vid måndagsträningen.

När #1 Magnus Åkerlund fick lämna matchen mot Huddinge redan i början av första perioden med en krampkänning i övre delen av låret innebar det att #25 Andreas Bosson fick hoppa in igen – och att han nu också kommer att vakta målet mot Segeltorp.

Att det nu varit spelfritt i helgen innebär inte att HHC-spelarna haft någon längre ledighet. Det handlar just nu bara om någon dag i veckan som är träningsfri. Dessutom ligger fortfarande fys-träningen på en hög nivå parallellt med träningspassen på is.

– Att man klarar av att ligga med så hög belastning i träningen och kan prestera varje dag är kanske den viktigaste och bästa talangen man kan ha, säger HHC-tränaren.

– Och det verkar som om serien blir jämnare den här säsongen. Resultaten så här långt tyder på att lagen har närmat sig varandra och att det blir flera matcher med små marginaler. Men vi får se hur det blir när det blir lite tätare, konstaterar Per Ljusteräng.

Efter de sex inledande matcherna i östra ATG HockeyEttan är det inte någon i HHC:s lag som ligger bland de främsta i poängligan. På 21:a och 22:a plats hittar vi #21 Adam Byström Johansson och #49 Hugo Enock, båda med 3+3. Poängbäst hittills är Strömsbros Joakim Axman (f.d Valbo) som har 6+6.

Däremot ligger flera HHC:are med i toppen av den s.k plus-minus-statistiken där #18 Erik Flood och #66 Joel Källström Englund har +7.
Flest skott på mål av HHC-spelarna har #29 Jesper Wiberg (18), #21 Adam Byström Johansson (16) och #20 Henrik Marklund (15 skott) haft.

I målvaktsligan toppar just nu HHC:s båda målvakter med Åkerlund på 95,52 i räddningsprocent med Bosson som tvåa på 94,81.

Om man sedan ser på lagstatistiken så är det speciellt en uppgift som sticker ut. HHC har varit bäst i box play med bara två insläppta mål på vilket ger 92,86 procent. Och då känns det förstås inte så bra att HHC faktiskt haft sämst utdelning av alla i power play – bara tre mål gjorda och låga 10,71 procent i effektivitet…

Skribent: Lars Gösta Larsson